Jump menu

Main content |  back to top

Uw instellingen wijzigen

Deze site is geoptimaliseerd voor Microsoft Internet Explorer versie 6 en hoger en voor Mozilla-Firefox versie 1.5 en hoger. De beste instelling voor uw beeldschermresolutie is 1024 x 768 pixels.

Gebruikers van Microsoft Windows kunnen de beeldschermresolutie of de kleurkwaliteit als volgt controleren en wijzigen:

 • Ga naar Start - Settings
 • Open het Controlepaneel
 • Dubbelklik op het Display-icoontje
 • Onder de tab “Settings” kunt u uw beeldschermresolutie en kleurkwaliteit wijzigen

Mac-gebruikers kunnen de kleurkwaliteit als volgt controleren en wijzigen:

 • Klik op het Apple-menu (geen toetsencombinatie aanwezig)
 • Klik op het submenu Control Panels en vervolgens op “Appearance” om het Appearance-regelpaneel te openen.

Mac-gebruikers kunnen de beeldschermresolutie als volgt controleren en wijzigen:

 • Zorg dat u in de Finder zit en druk indien nodig op Apple + Tab om door de openstaande applicaties te lopen tot u in de Finder komt.
 • Klik op het Apple-menu of druk op Ctrl + F2
 • Klik op “System Preferences” of druk op de pijltjestoets “omlaag” om “System Preferences” te selecteren en druk vervolgens op Enter
 • Klik op het Displays-icoontje of druk een aantal malen op Tab (misschien moet u eerst Ctrl + F7 indrukken) om door de icoontjes te lopen tot het Displays-icoontje is geselecteerd (blauwe rand) en druk vervolgens op de Spatiebalk
 • Klik op de tab “Display” of druk op Ctrl + F7 (een of twee keer) om een van de vier tabs te selecteren en druk vervolgens op de pijltjestoets “links” of “rechts” om de tab Display te selecteren (wordt blauw) als die niet al is geselecteerd.


De normale afbeeldingsresolutie is 1024 x 768. Om tekst op het scherm groter te maken, kunt u dit veranderen in 800 x 600 of 640 x 480. Hiertoe klikt u op de resolutie die u wenst of drukt u op Tab tot een van de Resolutie-instellingen is geselecteerd (in blauw) en drukt u vervolgens op de “omhoog”-pijltjestoets naar de resolutie erboven. De schermgrootte verandert binnen enkele seconden. Herhaal dit met hogere of lagere mogelijkheden tot u de beeldschermresolutie heeft gevonden die het beste voor u is.


Als u de gewenste schermgrootte heeft gevonden, klikt u op de (rode) knop Close bovenin het venster of drukt u op Apple + W om het venster te sluiten en terug te gaan naar de Finder-desktop.

Algemene navigatie

Als u niet de hele pagina kunt zien, gebruikt u de scroll bar aan de rechter kant van uw scherm om de huidige pagina op en neer te verschuiven. Via het Shell-logo gaat u terug naar de homepage. Door op de toolbar van uw browser op de knop "back" te klikken, gaat u terug naar de vorige pagina.

Homepage navigatie

De Shell-homepage is onderverdeeld in vier categoriegebieden: “Milieu en Maatschappij”, “Innovatie”, “Over Shell” en “Producten en Diensten”. Door op een van de vier knoppen in deze gebieden te klikken, krijgt u een overzicht van de secties binnen deze categorie.

Door de cursor over de secties te bewegen, verschijnt een lijst pagina’s waarop u kunt klikken om uw zoektocht voort te zetten. Anders gebruikt u de knop Sluiten (x) om naar de homepage terug te gaan. Het gebied links op de homepage is eveneens in zes categorieën onderverdeeld, op basis van uw informatiebehoefte. Als u op een van deze knoppen klikt, verschijnt er een nieuwe laag, “job seekers” bijvoorbeeld.

Deze wordt gepresenteerd met een keuze aan relevante onderwerpen, in dit geval internships, job search en current campaigns. Gebruik de knop Sluiten (x) om de laag te verlaten.

Top-en linker navigatie

De topnavigatie is onderverdeeld in dezelfde categorieën als de homepage: “Milieu en Maatschappij”, “Innovatie”, “Over Shell” en “Producten en Diensten”. De topnavigatie staat op iedere pagina en bevat de hoofdsecties in een bepaalde categorie. Door de cursor over de secties te bewegen, krijgt u een lijst pagina’s te zien. Er is ook een linker navigatie, waarmee u dieper de sectie in kunt gaan, voorbij de niveaus die in de topnavigatie worden vermeld.

Sitemap

U komt op de sitemap door in de voetregel op Sitemap te klikken. Deze voetregel staat op iedere pagina. De sitemap geeft een hiërarchisch overzicht van de hele website en bevat links naar directe inhoudspagina’s en secties. In zijn oorspronkelijke vorm bevat hij een overzicht van de eerste twee niveaus. Door op het tweede niveau te klikken, krijgt u de links naar iedere pagina in die sectie.

Voetregel

De voetregel heeft 4 hoofdnavigatiegebieden: “About our website”, “Main areas”, “Tools” en een samenvattende tekst. Alle Shell-websites hebben deze gemeenschappelijk. Via “About our website” komt u op “Accessibility Help”, “Terms and Conditions”, “Privacy Policy” en onze Global Helpline (waar u problemen met naleving kunt rapporteren). De Tools-sectie is uniek voor elke website en biedt relevante applicaties zoals stationfinder, job search, share price calculator enz.

Zoekopdrachten

Als u op onze website een zoekopdracht geeft, krijgt u resultaten van alle Shell-websites. Aan de rechterkant van het scherm kunt u uw zoekopdracht nader specificeren naar doelgroep, type document (pdf, doc) en taal. Ook kunt u de weergegeven resultaten aanpassen, zodat meer of minder regels samenvattende tekst en eventueel een publicatiedatum worden vermeld. Soms verschijnt bovenaan een aanbevolen resultaat, dat van de overige wordt onderscheiden door de rode indicator “recommended” naast het zoekresultaat. Dit geeft aan dat dit volgens ons het resultaat is dat het best bij uw zoekterm(en) past.

Contact

Behalve de enquêtes die u hier op gezette tijden kunt invullen om feedback te geven, kunt u hier ook specifieke vragen of opmerkingen per e-mail inzenden aan: communicatie@shell.com