Jump menu

Main content |  back to top

Het winnen van olie en gas in diep water is erg moeilijk, al was het alleen maar vanwege de extreem hoge druk en de zeer lage temperaturen die op vele honderden meters onder het oceaanoppervlak heersen. Bij het ontsluiten van deze reserves hebben wij de grenzen verlegd van wat technisch mogelijk en veilig uitvoerbaar is.

Een van onze grote diepwaterprojecten is Perdido in de Golf van Mexico, die met 2.450 meter een waterdiepterecord vestigt voor een offshoreolieboor- en -productieplatform. Onze andere projecten in de Golf van Mexico zijn onder andere Mars B, waar wij een nieuw platform hebben ontwikkeld om de productie van het Mars-veld te verhogen, en Cardamom Deep, dat is ontwikkeld vanuit ons Auger-platform. 

Wij zijn ook bezig met de ontwikkeling van Stones, een olie- en gasproject in ultradiep water, ongeveer 2.900 meter onder water, dat onderdak zal bieden aan de diepste productiefaciliteit ter wereld.

Een ander voorbeeld van onze eerste projecten in diep water is Parque das Conchas (BC-10) voor de kust van Brazilië, waar wij eerst grote elektrische pompen in de zeebodem hebben geïnstalleerd om olie en gas omhoog te pompen vanuit reservoirs met lage druk.

In de wateren van Maleisië gebruikt ons Gumusut-Kakap-project geavanceerde technologieën en een innovatieve benadering die productieputten verbindt met een bestaand platform.

place Holder