Luister naar de twee seconden durende mnemonic

Bekijk een korte film over het maken van het Geluid van Shelll

Het #makethefuture-initiatief

Met ons #makethefuture-initiatief stellen wij mensen wereldwijd een gedurfde vraag: wat als uw idee├źn zouden kunnen helpen om de internationale energie-uitdagingen op te lossen?

Het initiatief is bedoeld om de wetenschappelijke vindingrijkheid en creatieve geest van mensen te ontsluiten en ze te inspireren om mee te doen aan onze innovatieve programma's, zoals Shell Ideas360 en Shell Eco-marathon voor studenten, Shell LiveWIRE voor jonge ondernemers en Shell GameChanger voor ervaren vernieuwers.

De wereld heeft nu meer dan ooit wetenschappers, technologen, ingenieurs en wiskundigen nodigen om de internationale energie-uitdagingen op te lossen.

Vooruitgang door voetstappen

Het #makethefuture-initiatief is gericht op innovaties die menselijke vooruitgang drijven. Het perfecte voorbeeld is Laurence Kemball-Cook, die een geweldig idee had voor het Shell LiveWIRE-programma, namelijk het opknappen van een verwaarloosd voetbalveld in Morro da Mineira, een krottenwijk in Rio de Janeiro.

Onder het oppervlak legden we ongeveer 200 kinetische tegels, ontwikkeld door Laurence. Deze tegels vangen de energie op die wordt opgewekt door de bewegingen van de spelers. In combinatie met energie van zonnepanelen hebben de plaatselijke bewoners nu een deels duurzame bron van elektriciteit om de schijnwerpers op het veld van stroom te voorzien.

Meer informatie over het #makethefuture-initiatief