Industriële medewerker op locatie

Gaat duurzaamheid altijd ten koste van uw bedrijfsresultaten?

Ontdek hoe uw bedrijf de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen kan aanpakken.

Zendmast in plattelandslandschap

Hoe kunnen bedrijven een evenwicht vinden tussen het in stand houden van de financiële balans en de verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot tijdens de productie te verminderen?

Het is een universele uitdaging die in een recent onderzoek onder CEO's over de hele wereld scherp in beeld is gebracht. Terwijl 99% gelooft dat duurzaamheid belangrijk is voor toekomstig succes, geeft 55% toe dat de druk om extreem kostenbewust te opereren ten opzichte van investeren in een strategie op de langere termijn een afweging is.

Hoewel 'planet' en 'profit' met elkaar lijken te botsen, hoeven de twee factoren elkaar niet uit te sluiten.

Maar waar en hoe moeten we beginnen?

Van regelgeving tot eisen van klanten, van activisme van medewerkers tot industriële doelstellingen - de druk om tijd, expertise en budget te vinden om duurzame initiatieven te implementeren, kan overweldigend zijn. Door in zee te gaan met ervaren partners kunt u een routekaart creëren.

Er zijn vier belangrijke gebieden waaraan bedrijfsleiders prioriteit zouden kunnen geven als onderdeel van hun duurzaamheidsinspanningen:

  • Afvalbeheer
  • CO2-reductie
  • Producten na gebruik
  • Biologisch afbreekbare producten

    Deze hebben allemaal het potentieel om de impact op het milieu in industriële omgevingen te verminderen en tegelijkertijd de operationele efficiëntie te verhogen en de bedrijfsresultaten te beschermen.

1 The United Nations Global Compact — Accenture Strategy CEO Study on Sustainability, 2019
2 Edelman Trust Barometer, 2020

Er zijn vier belangrijke gebieden waaraan prioriteit kan worden gegeven als onderdeel van duurzaamheidsinspanningen: afvalbeheer, CO₂-reductie, producten na gebruik en biologisch afbreekbare producten.

Meer over Shell Lubricants

Shell Naturelle: Duurzaamheid en prestaties

Biologisch afbreekbare smeermiddelen van Shell Naturelle beschermen uw apparatuur en de gevoelige ecosystemen waarin u actief werkt.

Shell Lubricant Solutions - Startpagina

Ontdek onze hoogwaardige smeermiddelen en diensten die duurzame waarde creëren voor uw bedrijf.

Ontdek onze smeermiddelen services

Ontdek al onze services, krijg volledige toegang tot online en persoonlijke ondersteuning.

Meer informatie over duurzaamheid bij Shell

Wat duurzaamheid inhoudt bij Shell

Lees meer over wat duurzaamheid betekent bij Shell: onze maatschappij op een verantwoorde manier meer en schonere energieoplossingen bieden.

Nature-Based Solutions

Ontdek hoe Shell in de natuur investeert als onderdeel van haar ambitie om een bedrijf te worden met netto nul uitstoot.