Persoonlijke verzorging

Een potje met witte gezichtscrème op een tafel, omringd door bloemen

De wereldwijde consumenten van cosmetica en toiletartikelen stellen steeds hogere eisen en verwachten steeds meer kwaliteit van hun producten. Om succesvol te zijn moeten cosmeticaproducenten voldoen aan deze eisen en zich duidelijk onderscheiden van hun concurrenten.

Daarnaast is er een duidelijke trend zichtbaar van consumenten die zoeken naar zuiverdere producten en naar producten op basis van natuurlijke grondstoffen of producten die geïnspireerd zijn door de natuur. Veel producten voor persoonlijke verzorging en tal van cosmetische formules bevatten witte oliën, zoals bijvoorbeeld vaseline of haar- en huidverzorgingsproducten.

Shell Ondina X, de nieuwste generatie medicinale witte oliën van Shell, is niet langer gebaseerd op de gebruikelijke minerale oliën verkregen uit ruwe olie, maar op GTL-technologie. Shell Ondina X-oliën geven u een ruim concurrentievoordeel.

Lees meer over Shell Ondina X in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten

Polymeerindustrie

Interieur van een Chevrolet SSR met het dashboard, de stoel en het stuur

Shell begrijpt uw zakelijke processen en alle uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd. Uw producten moeten voldoen aan de behoeften van klanten in veel verschillende sectoren, zoals de auto-industrie, consumptiegoederen en industriële en medische sectoren. Hun eisen worden steeds gesofisticeerder, terwijl de wetgeving ook nog eens wordt aangescherpt.

Procesoliën spelen een belangrijke rol bij het samenstellen van polymeercompounds en rubbermengsels: Ze vormen gewoonlijk 20 tot 50% van een polymeersamenstellingen, zoals TPE, en tot wel 100 delen per honderd in rubbermengsels, zoals EPDM. De procesoliën dienen als een versnijdolie. Het is dan ook uiterst belangrijk dat ze goed presteren en compatibel zijn met het polymeer; alle eigenschappen zijn immers van invloed op de zachtheid, elasticiteit en kleurvastheid van het rubber.

De uitstekende prestaties en  extra zuiverheid van Shell Risella X-oliën kunnen u helpen een concurrentievoordeel te behalen.

Lees meer over procesoliën van Shell in de polymeerindustrie

Lees onze succesverhalen

Antischuimmiddelen

Drie pipetten die vloeistof in wat kleine testbuisjes druppelen

Shell begrijpt de belangrijke rol van procesoliën voor uw producten en activiteiten. We weten dat u voor uw klanten op zoek bent naar antischuimmiddelen met uitstekende prestaties als het gaat om het minimaliseren van schuimvorming, snelle vrijgave van ingesloten lucht en lage volatiliteit, zodat de potentiële emissie van vluchtige organische compounds (VOC's) tot een minimum wordt beperkt.

De olie in antischuimformules op basis van olie kan tot wel 90% van de formule uitmaken. De olie werkt als een transportvloeistof die zich over het oppervlak van waterige systemen kan verspreiden om de oppervlaktemoleculen te neutraliseren en de hydrofobe ingrediënten van het antischuimmiddel naar de dubbele lagen van oppervlaktemoleculen kan vervoeren om de schuimbubbels te stabiliseren, zodat ze kunnen worden vernietigd.

Shell Risella X kan dankzij de eXcellente prestaties en eXtra zuiverheid bieden wat u nodig hebt om uw concurrenten een stap voor te zijn.

Lees meer over Shell Risella X-oliën in antischuimformules op basis van olie

Lees onze succesverhalen

Textiel

Meerdere kegels met katoendraden in verschillende kleuren

Ondersteunende formules voor textiel spelen een kritieke rol tijdens de productie van garen, niet-geweven stoffen en alle waardevolle producten die van vezels worden gemaakt. Ze voorkomen slijtage, scheuren en elektrostatische lading in de vezels en verminderen stofvorming op de vezels en rolpunten. De formules kunnen worden gebruikt als een emulsie met water ter afwerking van gespinde vezels of als spoelolie.

Shell werkt nauw samen met toonaangevende producenten van hulpmiddelen voor de textielindustrie en begrijpt uw uitdagingen. We begrijpen dat u uw productiviteit en de efficiëntie van uw processen moet verbeteren om mee te kunnen blijven doen op de concurrerende wereldwijde markt en dat u emissies moet minimaliseren en verouderingseffecten en verkleuringen van de vezels moet voorkomen. De Shell Risella X-producten vormen de nieuwste generatie procesoliën op basis van GTL-technologie  (gas dat is omgezet in vloeibare vorm). De producten kennen eXcellente prestaties en eXtra zuiverheid, specifiek ontwikkeld zodat u uw concurrenten een stap voor blijft.

Lees meer over Shell Risella X-oliën in hulpformules voor de textielindustrie  

Lees onze succesverhalen

Kabelvulling

De twee connectoruiteinden van een glasvezelkabelverbinding op een andere gele kabel

Kraton en Shell Process Oils hebben hun krachten gebundeld om samen een nieuwe generatie gels voor glasvezelkabels te ontwikkelen die gel- en kabelfabrikanten in staat stellen om efficiënter en in hogere kwaliteit te produceren.

Fabrikanten van glasvezelkabels gebruiken een gel op basis van olie om rigide buizen met glasvezelkabels te vullen. De buizen worden gebundeld, opnieuw ondergedompeld in de gel en voorzien van een buitenmantel om een optische kabel te vormen. De gel moet thixotrope eigenschappen vertonen: hij moet bij schuifbewegingen gemakkelijk op zijn plaats trekken, maar daarna dikvloeibaar worden om de glasvezels te beschermen. De gel mag bovendien geen onzuiverheden bevatten die de prestaties van de glasvezelkabel kunnen aantasten. Ten slotte moet de gel stabiel blijven en mag hij geen olie lekken, zodat de prestaties blijven gewaarborgd.

“De combinatie van onze polymeren en Shell Risella X-oliën biedt een geweldige verbetering voor de procesefficiëntie en de productkwaliteit en kan zowel kabel- als gelfabrikanten een nieuw concurrentievoordeel bieden”, vertelt Sandrine Duc, Sales Development Manager – Performance Products bij Kraton Performance Polymers Inc.

Lees onze succesverhalen

Banden

Een close-up van het loopvlak van een autoband

Shell weet dankzij de nauwe samenwerking met de toonaangevende producenten van rubber en banden als geen ander met welke uitdagingen u te maken hebt. Het handhaven van uw concurrentievermogen in de wereldwijde markt vereist voortdurende verbetering van uw productprestaties. Bovendien moet u zich voortdurend blijven aanpassen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Shell Flavex 595 is een white label-procesolie die wordt gebruikt als versnijdolie voor de productie van banden. De olie wordt geproduceerd met behulp van de RAE-technologie (resterende aromatische extracten) en verwerkt tot zomerbanden, all-seasonbanden en high performance-banden. De olie vormt een alternatief voor traditionele producten op basis van gedestilleerde aromatische extracten (DAE) en voldoet volledig aan EU-richtlijn 2005/69/EG en REACH-verordening 1907/2006, Annex XVII (punt 50).

De olie biedt geweldige nieuwe kansen en stelt zowel bandenfabrikanten als producenten van styreen-butadieen-rubber in staat om hun concurrentiepositie te verbeteren. De olie kan uw producten een echte voorsprong bieden.

De procesoliën van Shell kunnen bandenfabrikanten helpen om de prestaties van hun producten te verbeteren en om te voldoen aan milieuwetgeving.

Verschillende fabrikanten in de rubberindustrie verhoogden de waarde van hun producten met Shell Flavex 595 dankzij de voordelen die het biedt voor toepassingen die een hoge polariteit eisen.

Meer informatie over de procesoliën van Shell voor bandenfabrikanten

Overige toepassingen

Een wetenschapper van Shell met een veiligheidsbril druppelt vloeistof uit een pipet in een beker

Procesoliën worden gebruikt in een breed gamma eindproducten in de chemische sector en productie-industrie.

Shell begrijpt dankzij de meer dan 25 jaar ervaring welke belangrijke rol procesoliën spelen voor uw producten en activiteiten. Wij begrijpen ook dat de kwaliteit van deze cruciale oliën van het allergrootste belang is en dat het gebruik van een procesolie met een hoge consistente kwaliteit een grote invloed kan hebben op het succes van uw onderneming.

Klanten in tal van sectoren wisten met de procesoliën van Shell meerwaarde te creëren. Onder hen bevinden zich producenten van oliën voor gewasbeschermingsvloeistoffen, schuimonderdrukkers, explosieven, meststoffen, smeltlijmen, gels voor glasvezelkabels, vaseline, textiel- en lederproducten en thermoplastische elastomeren.

Wilt u weten welke waardevolle prestatievoordelen u kunt behalen? Contacteer ons om het voordeel van de procesoliën van Shell voor uw bedrijf te bespreken. Onze experts op het gebied van procesoliën zoeken graag de beste oplossingen voor uw behoeften.

Het resultaat? Technologie met meerwaarde voor uw activiteiten.

Meer informatie voor zakelijke klanten

Procesoliën

Shell is met meer dan 25 jaar ervaring één van de toonaangevende producenten van procesoliën. Wij erkennen de cruciale rol die procesoliën in uw producten en bedrijfsvoeringen spelen.

Succesverhalen

Witte oliën uit aardgas? Ontdek hoe het werkte voor anderen!