Wetteren als belangrijk knooppunt

De Shell-stations in Wetteren zijn gelegen aan de snelweg E40, een belangrijke route voor automobilisten tussen Brussel en Gent. Deze locatie is tevens een strategisch knooppunt tussen Frankrijk en Nederland.

“Wij zien een groeiende vraag naar elektrische oplaadpunten”, zegt Emmanuel Mignot, Country Chair voor Shell in België. “De IONITY-oplaadpunten maken het mogelijk om tot drie keer sneller op te laden in vergelijking met andere aanbieders op de markt: de nieuwe elektrische wagens kunnen binnen vijf tot acht minuten tot 80% of zelfs volledig worden opgeladen. Zo zorgen wij ervoor dat automobilisten die elektrisch rijden in België en Europa gemakkelijker langere trajecten kunnen afleggen.”

Beide stations in Wetteren zijn uitgerust met vijf IONITY-oplaadpunten, waarvan vier high-power oplaadpunten en één multi-charger. Shell-klanten kunnen betalen met hun Shell Card en de Network Fleet Card (NFC). Daarnaast kunnen klanten ook terecht bij de Shell Select Shop, Starbucks, het restaurant met een uitgebreid aanbod en een 2theLoo voorzien van toiletten en douches.

“Wij geloven dat meer mensen kiezen voor een elektrisch voertuig als ze toegang hebben tot snelle en betrouwbare faciliteiten. Daarom zetten wij ook in op laadfaciliteiten thuis, op het werk en onderweg”, licht Emmanuel Mignot toe.

Naast investeringen in elektrische mobiliteit werkt Shell voortdurend aan het verbeteren van de efficiëntie van traditionele brandstoffen en aan de ontwikkeling van brandstoffen met een lagere uitstoot, zoals waterstof, biobrandstoffen en aardgas. Het aanbod van Shell voor elektrisch opladen omvat ook New Motion, een dochteronderneming van Shell en, een van de grootste aanbieders van oplaaddiensten in Europa. Daarnaast rolt Shell onder de naam Shell Recharge een eigen netwerk van oplaadpunten uit, in eerste instantie in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en China.