Afgelegen brug over een snelweg

Veelgestelde vragen over duurzaamheid

Antwoorden op enkele veelgestelde vragen over duurzaamheid in de industrie.

Afgelegen brug over een snelweg

V. Wat is het verschil tussen energiezuinigheid en CO2-reductie?

A. Energiezuinigheid heeft betrekking op meer van iets kunnen produceren zonder extra brandstof te verbranden en dus geen extra CO2 te produceren. CO2-reductie betekent het fysiek verlagen van de hoeveelheid CO2 die u produceert. Dit kan worden gedaan door middel van methoden zoals het afvangen en opslaan van CO2, een combinatie van technologieën die koolstofdioxide opvangt en diep onder de grond opslaat, waardoor het niet kan vrijkomen in de atmosfeer. 

V. Hoe kunnen samenwerkingsverbanden en programma's voor afvalbeheer mijn bedrijf ondersteunen?

A. Samenwerkingsverbanden op het gebied van afvalbeheer kunnen uw bedrijf helpen om zowel economische hindernissen als problemen in verband met regelgevingen te overwinnen, aangezien u ervoor kunt zorgen dat afval correct en effectief wordt verwijderd zonder dat u daarbij uw eigen middelen hoeft uit te putten. 

V. Zijn de prestaties van basisoliën die zijn gemaakt van gerecyclede of post-consumer-bronnen gelijk aan de niet-gerecyclede oliën die ik nu gebruik?

A. De prestaties van veel basisoliën die zijn gemaakt van gerecyclede of post-consumer-bronnen kunnen gelijk of zelfs beter zijn dan de oliën die u momenteel gebruikt. Producten die vanaf het begin zijn gemaakt met het oog op duurzaamheid dragen ook bij aan het verminderen van uw ecologische voetafdruk en producten die zijn geregenereerd uit biologisch afbreekbare bronnen zijn ideaal in ecologisch kwetsbare gebieden.

V. Wat zijn Nature-Based Solutions (NBS)?

A. Nature-Based solutions zijn projecten die land beschermen, transformeren of herstellen. Op deze manier absorbeert de natuur meer CO2-uitstoot uit de atmosfeer. Dergelijke activiteiten kunnen leiden tot het op de markt brengen, verhandelen en verkopen van CO2-credits.

V. Waar worden biologisch afbreekbare oliën van gemaakt?

A. Veel biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn gemaakt van natuurlijke plantaardige oliën zoals koolzaad- of zonnebloemolie. We zien nu echter ook een nieuwe golf van zeer effectieve biologisch afbreekbare smeermiddelen gemaakt van esters, een organische verbinding die wordt geproduceerd door de reactie tussen een zuur en een alcohol.

V. Welke duurzaamheidstoezeggingen heeft Shell gedaan?

A. Shell heeft zichzelf als doel gesteld om in 2050 of indien mogelijk eerder een ‘energieneutraal bedrijf’ te worden. We streven ernaar dit te doen in overeenstemming met de vooruitgang die de samenleving boekt met betrekking tot de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs. U kunt hier meer lezen over de doel van Shell: https://www.shell.com/energy-and-innovation/the-energy-future/shells-ambition-to-be-a-net-zero-emissions-energy-business.html

V. Waar kan ik meer informatie vinden over de duurzaamheidsdiensten van Shell?

A. U kunt hier meer informatie vinden over het duurzaamheidsaanbod van Shell Lubricant Solutions: https://www.shell.nl/sustainability.html

Duurzaamheid en smeermiddelen


Duurzaamheid en smeermiddelen


Een duurzame toekomst voor uw bedrijf veiligstellen.

Ontdek onze Sustainability Hub

Gerelateerde inhoud

Gaat duurzaamheid altijd ten koste van uw bedrijfsresultaten?

Hoe kunnen bedrijven bedrijfsprestaties en verlaging van de CO2-uitstoot in evenwicht brengen?

Producten en diensten ter ondersteuning van bedrijfsduurzaamheid

Ontdek meer over de producten en diensten van Shell Lubricant Solutions waarmee u duurzaamheid in uw bedrijfsstrategie kunt integreren.

Meer informatie over duurzaamheid bij Shell

Wat duurzaamheid inhoudt bij Shell

Lees meer over wat duurzaamheid betekent bij Shell: onze maatschappij op een verantwoorde manier meer en schonere energieoplossingen bieden.

Nature-Based Solutions

Ontdek hoe Shell in de natuur investeert als onderdeel van haar ambitie om een bedrijf te worden met netto nul uitstoot.