Shell persdienst in België:

Telefoon: +32 2 508 91 11

Shell International persdienst: +44 20 7934 5550

Recente persberichten

Shell Renewable Diesel die CO₂e-emissies met wel 90% terugdringt, bereikt Belgische tankstations

mei 06, 2024

Brussel – Belgian Shell NV (Shell) is en blijft gedreven om vrachtwagens te decarboniseren, en presenteert oplossingen voor productie en levering van brandstoffen die de CO₂e-emissies fors terugdringen. Het bedrijfintroduceerde in december 2023 Shell Renewable Diesel bij zijn Belgische klanten in de sector van het commercieel wegtransport. Deze revolutionaire brandstof werd voorheen enkel in bulk geleverd aan wegtransportfirma’s. In de Shell Truckstations van Herstal, Maasmechelen en Gent kunnen trucks vanaf nu rechtstreeks aan de pomp Shell Renewable Diesel tanken, met meer locatie openingen gepland voor de toekomst.

Onderzoek bij Shell Express Stations in Turnhout en Vlimmeren

dec. 28, 2023

Brussel - We zijn ons ervan bewust dat er tussen 24 en 27 december een probleem is geweest in onze Shell Express-stations in Turnhout en Vlimmeren. 

Shell biedt nieuwe dieselbrandstof aan die de CO₂e-uitstoot in België tot 90% kan verminderen

dec. 18, 2023

Brussel - Shell Renewable Diesel is nu beschikbaar voor levering aan wegtransportbedrijven en vanaf 2024 bij vijf Belgische stations.

Shell plaatst 330 laadpalen op 58 redevco locaties

jun. 02, 2022

  • Laadpalen verspreid over 58 locaties in België
  • Creëert 660 laadplaatsen op retailparken
  • Beoogt de energietransitie te versnellen

NewMotion laadpartner van Fiat Chrysler Automobile voor zakelijke wagenparken in 12 landen

dec. 16, 2020

Antwerpen – Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en NewMotion, toonaangevende Europese leverancier van slimme laadoplossingen, kondigen vandaag een samenwerking aan om de transitie naar elektrische mobiliteit voor de zakelijke FCA-klanten te ondersteunen. Deze klanten krijgen daarmee toegang tot het volledige laadecosysteem van NewMotion, van slimme laadinfrastructuur tot backofficediensten, tot klantenservice in geval van nood. Daarmee helpt NewMotion FCA-klanten bij een soepele transitie naar elektrische voertuigen door het laden zo gemakkelijk mogelijk te maken. De samenwerking wordt uitgerold in 12 landen en start in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Soepele transitie naar e-mobiliteit in Europa.

Shell ondertekent overeenkomst met Olympus Mobility om al haar Fleet klanten nieuwe mobiliteitsoplossingen te kunnen bieden in België

dec. 07, 2020

Brussel – Belgian Shell nv (“Shell”) kondigt aan dat zij een overeenkomst heeft gesloten met Olympus Mobility NV (“Olympus” of “Olympus Mobility”), het platform dat het gebruik van mobiliteitsoplossingen voor werknemers en fleetmanagers vergemakkelijkt. Dankzij deze overeenkomst krijgen zakelijke klanten van Shell en fleetmanagers toegang tot de Shell Mobility Solutions app, waardoor ze kunnen profiteren van alle mobiliteitsdiensten en -aanbiedingen in België.

Shell Bitumen heeft het bitumen geleverd voor de heraanleg van het circuit van Zolder

jul. 09, 2020

Shell Bitumen, de voornaamste leverancier van bitumen ter wereld, heeft bijgedragen aan de heraanleg van het racecircuit van Zolder. Het circuit van Zolder, ook bekend onder de naam De Omloop van Terlaemen, is een heuvelachtig autoracecircuit van 4.011 m in Heusden-Zolder waar jaarlijks meer dan 400.000 nationale en internationale bezoekers naartoe komen. Zoals elk circuit van dit type, moet het om de 12 à 15 jaar worden vernieuwd. Door de zomer van 2019, die erg heet was, waren sommige zones van het circuit in slechte staat en de organisatoren wilden deze zones laten herstellen. Meer dan 54.000 m2 aan asfalt werd op de piste aangebracht door Grizaco, de Belgische dochteronderneming van de groep Eurovia. Dit werd gerealiseerd met Shell Cariphalte Racetrack, een polymeerbitumen met hoge prestaties dat speciaal werd ontwikkeld voor gebruik op racecircuits.

Shell Installeert Eerste Ionity-snelladers Op Haar Belgische Stations in Wetteren

sep. 16, 2019

Brussel – Bestuurders van een elektrische auto kunnen deze voortaan supersnel opladen bij de twee Shell-stations aan de E40 in Wetteren. Sinds deze zomer zijn deze stations uitgerust met IONITY-oplaadpunten. In samenwerking met IONITY – een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche – wordt een Europees netwerk van oplaadpunten uitgerold langs de belangrijkste snelwegen in Europa.

Shell voegt 56 tankstations toe aan haar Belgische netwerk en wordt hiermee marktleider van onbemande stations in België

mei 06, 2019

Brussel – Belgian Shell N.V. (“Shell”) kondigt vandaag de uitbreiding van haar netwerk aan, met 56 stations, waarbij zij zal samenwerken met het Bornemse familiebedrijf MAES Energy & Mobility, gekend van het groen-rode logo. Daardoor zal Shell over meer dan 270 tankstations beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl.  Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell express stations.

Shell Herpositioneert Network Fleet Card Om Energietransitie Aan Te Moedigen

jan. 18, 2019

Belgian Shell N.V. kondigt vandaag de herpositionering aan van haar tankkaart voor professionals en zelfstandigen, die Network Fleet Card (NFC) zal heten. Met deze naamsverandering onderstreept Shell nogmaals zijn wil om, naast brandstoffen, nieuwe energie-alternatieven voor te stellen aan bedrijven en automobilisten, terwijl het tegelijk zijn inspanningen voortzet om zijn ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen. De Network Fleet Card wordt voortaan ook aanvaard bij de tankstations DATS24 en LUKOIL, naast die van Shell, Q8 en Esso, en biedt de gebruikers hiermee het grootste netwerk tankstations van kwaliteitsmerken in België met meer dan 1.500 sites in de loop van 2019, en meer dan 22.000 sites in Europa.

Shell opent haar eerste Belgische LNG-Station voor vrachtwagens in Herstal

mei 28, 2018

Shell kondigde vandaag de opening aan van haar eerste Belgische LNG (Liquefied Natural Gas)-station in Herstal, Luik. Het station is gericht op vrachtwagens en bevindt zich nabij het drielandenpunt bij de E313, een belangrijke route voor internationaal wegtransport. Het nieuwe station heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Accenture eerste Belgische klant die kiest voor CO2-compensatie

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsaangroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn. Transport is op dit moment goed voor meer dan 25 % van het totale energieverbuik ter wereld en er wordt verwacht dat het aantal auto’s tegen 2050 nog zal verdubbelen. Als internationale speler heeft Shell een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een erg belangrijke rol in de mondiale energietransitie. Shell wil niet alleen voorzien in meer en schonere energie om onze behoeften te waarborgen, maar tegelijkertijd de uitstoot van CO2 en fijne deeltjes verminderen.

CO2-uitstoot compenseren is voortaan mogelijk voor Shell klanten

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsgroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn.

Shell gaat samenwerking aan met Ionity netwerk van snelste oplaadpunten in europa in de maak

nov. 28, 2017

Shell heeft een overeenkomst gesloten met IONITY, hetgeen bestuurders van elektrische auto’s nu voor het eerst zal toelaten om met een gerust hart lange afstanden binnenin Europa te rijden.

De firma AVJT en Shell breiden hun Europees Truckwash Netwerk uit

mei 29, 2017

De firma AVJT Roadservices en Shell breiden het unieke truckwash- en tankcleaningnetwerk internationaal uit. De Shell kaarthouders kunnen terecht bij tal van aangesloten truckwash bedrijven in Europa voor het wassen van hun vracht- of bestelwagens of bussen en voor een professionele en gecertifieerde tankreiniging.

EcoMOTION uit Luik verbreekt persoonlijk record op de Shell Eco-marathon

mei 29, 2017

Maar liefst 171 teams van universiteiten en hogescholen uit 29 Europese landen streden het voorbije weekend in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park om de hoofdprijs in de 33ste editie van de Shell Eco-marathon. Daarbij ging het niet om wie de snelste was, maar om wie zoveel mogelijk kilometers kon afleggen met het equivalent van één liter brandstof.