Shell persdienst in België:

Telefoon: +32 2 508 91 11

Shell International persdienst: +44 20 7934 5550

Recente persberichten

DHL Express België Investeert in 100 Nieuwe Elektrische Bestelwagens Om Te Werken Naar Een Klimaatneutrale Toekomst

mrt. 16, 2023

Antwerpen - DHL express, Shell and Ford partnership as part of DHL's GoGreen mission.

Shell plaatst 330 laadpalen op 58 redevco locaties

jun. 02, 2022

  • Laadpalen verspreid over 58 locaties in België
  • Creëert 660 laadplaatsen op retailparken
  • Beoogt de energietransitie te versnellen

Shell introduceert nieuwe "Telematics"-oplossing om wagenparkbeheer in België efficiënter te maken

apr. 19, 2021

Brussel - Belgian Shell N.V. (“Shell”) kondigt de lancering aan van haar nieuwe Shell Telematics-oplossing in België, die tot doel heeft beter tegemoet te komen aan de behoeften van fleet managers. In een zeer concurrerende omgeving staat de sector momenteel voor verschillende grote uitdagingen, waaronder de opkomst van nieuwe technologieën, de vermindering van de CO2-uitstoot en de verkeersveiligheid. In deze context, waarin de druk op fleet managers is toegenomen, wil Shell met haar telematics-oplossing een bijdrage leveren om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de kosten te verlagen en de koolstofvoetafdruk van lichte en zware voertuigen te verkleinen.

NewMotion laadpartner van Fiat Chrysler Automobile voor zakelijke wagenparken in 12 landen

dec. 16, 2020

Antwerpen – Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en NewMotion, toonaangevende Europese leverancier van slimme laadoplossingen, kondigen vandaag een samenwerking aan om de transitie naar elektrische mobiliteit voor de zakelijke FCA-klanten te ondersteunen. Deze klanten krijgen daarmee toegang tot het volledige laadecosysteem van NewMotion, van slimme laadinfrastructuur tot backofficediensten, tot klantenservice in geval van nood. Daarmee helpt NewMotion FCA-klanten bij een soepele transitie naar elektrische voertuigen door het laden zo gemakkelijk mogelijk te maken. De samenwerking wordt uitgerold in 12 landen en start in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Soepele transitie naar e-mobiliteit in Europa.

Shell ondertekent overeenkomst met Olympus Mobility om al haar Fleet klanten nieuwe mobiliteitsoplossingen te kunnen bieden in België

dec. 07, 2020

Brussel – Belgian Shell nv (“Shell”) kondigt aan dat zij een overeenkomst heeft gesloten met Olympus Mobility NV (“Olympus” of “Olympus Mobility”), het platform dat het gebruik van mobiliteitsoplossingen voor werknemers en fleetmanagers vergemakkelijkt. Dankzij deze overeenkomst krijgen zakelijke klanten van Shell en fleetmanagers toegang tot de Shell Mobility Solutions app, waardoor ze kunnen profiteren van alle mobiliteitsdiensten en -aanbiedingen in België.

Shell Bitumen heeft het bitumen geleverd voor de heraanleg van het circuit van Zolder

jul. 09, 2020

Shell Bitumen, de voornaamste leverancier van bitumen ter wereld, heeft bijgedragen aan de heraanleg van het racecircuit van Zolder. Het circuit van Zolder, ook bekend onder de naam De Omloop van Terlaemen, is een heuvelachtig autoracecircuit van 4.011 m in Heusden-Zolder waar jaarlijks meer dan 400.000 nationale en internationale bezoekers naartoe komen. Zoals elk circuit van dit type, moet het om de 12 à 15 jaar worden vernieuwd. Door de zomer van 2019, die erg heet was, waren sommige zones van het circuit in slechte staat en de organisatoren wilden deze zones laten herstellen. Meer dan 54.000 m2 aan asfalt werd op de piste aangebracht door Grizaco, de Belgische dochteronderneming van de groep Eurovia. Dit werd gerealiseerd met Shell Cariphalte Racetrack, een polymeerbitumen met hoge prestaties dat speciaal werd ontwikkeld voor gebruik op racecircuits.

Shell opent haar eerste Belgische deli by Shell in Wetteren

dec. 09, 2019

Shell biedt haar klanten een nog completer assortiment en warme maaltijden aan.

Shell Installeert Eerste Ionity-snelladers Op Haar Belgische Stations in Wetteren

sep. 16, 2019

Brussel – Bestuurders van een elektrische auto kunnen deze voortaan supersnel opladen bij de twee Shell-stations aan de E40 in Wetteren. Sinds deze zomer zijn deze stations uitgerust met IONITY-oplaadpunten. In samenwerking met IONITY – een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche – wordt een Europees netwerk van oplaadpunten uitgerold langs de belangrijkste snelwegen in Europa.

Shell voegt 56 tankstations toe aan haar Belgische netwerk en wordt hiermee marktleider van onbemande stations in België

mei 06, 2019

Brussel – Belgian Shell N.V. (“Shell”) kondigt vandaag de uitbreiding van haar netwerk aan, met 56 stations, waarbij zij zal samenwerken met het Bornemse familiebedrijf MAES Energy & Mobility, gekend van het groen-rode logo. Daardoor zal Shell over meer dan 270 tankstations beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl.  Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell express stations.

Shell opent haar eerste Belgische LNG-Station voor vrachtwagens in Herstal

mei 28, 2018

Shell kondigde vandaag de opening aan van haar eerste Belgische LNG (Liquefied Natural Gas)-station in Herstal, Luik. Het station is gericht op vrachtwagens en bevindt zich nabij het drielandenpunt bij de E313, een belangrijke route voor internationaal wegtransport. Het nieuwe station heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Accenture eerste Belgische klant die kiest voor CO2-compensatie

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsaangroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn. Transport is op dit moment goed voor meer dan 25 % van het totale energieverbuik ter wereld en er wordt verwacht dat het aantal auto’s tegen 2050 nog zal verdubbelen. Als internationale speler heeft Shell een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een erg belangrijke rol in de mondiale energietransitie. Shell wil niet alleen voorzien in meer en schonere energie om onze behoeften te waarborgen, maar tegelijkertijd de uitstoot van CO2 en fijne deeltjes verminderen.

CO2-uitstoot compenseren is voortaan mogelijk voor Shell klanten

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsgroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn.

Shell gaat samenwerking aan met Ionity netwerk van snelste oplaadpunten in europa in de maak

nov. 28, 2017

Shell heeft een overeenkomst gesloten met IONITY, hetgeen bestuurders van elektrische auto’s nu voor het eerst zal toelaten om met een gerust hart lange afstanden binnenin Europa te rijden.

De firma AVJT en Shell breiden hun Europees Truckwash Netwerk uit

mei 29, 2017

De firma AVJT Roadservices en Shell breiden het unieke truckwash- en tankcleaningnetwerk internationaal uit. De Shell kaarthouders kunnen terecht bij tal van aangesloten truckwash bedrijven in Europa voor het wassen van hun vracht- of bestelwagens of bussen en voor een professionele en gecertifieerde tankreiniging.

EcoMOTION uit Luik verbreekt persoonlijk record op de Shell Eco-marathon

mei 29, 2017

Maar liefst 171 teams van universiteiten en hogescholen uit 29 Europese landen streden het voorbije weekend in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park om de hoofdprijs in de 33ste editie van de Shell Eco-marathon. Daarbij ging het niet om wie de snelste was, maar om wie zoveel mogelijk kilometers kon afleggen met het equivalent van één liter brandstof.