Shell persdienst in België:

Telefoon: + 33 1 57 60 64 06

E-mail: com-shell-France@shell.com

Shell International persdienst: +44 20 7934 5550

Recente persberichten

Shell opent haar eerste Belgische deli by Shell in Wetteren

dec. 09, 2019

Shell biedt haar klanten een nog completer assortiment en warme maaltijden aan.

Shell Installeert Eerste Ionity-snelladers Op Haar Belgische Stations in Wetteren

sep. 16, 2019

Brussel – Bestuurders van een elektrische auto kunnen deze voortaan supersnel opladen bij de twee Shell-stations aan de E40 in Wetteren. Sinds deze zomer zijn deze stations uitgerust met IONITY-oplaadpunten. In samenwerking met IONITY – een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volkswagen Group met Audi en Porsche – wordt een Europees netwerk van oplaadpunten uitgerold langs de belangrijkste snelwegen in Europa.

Shell voegt 56 tankstations toe aan haar Belgische netwerk en wordt hiermee marktleider van onbemande stations in België

mei 06, 2019

Brussel – Belgian Shell N.V. (“Shell”) kondigt vandaag de uitbreiding van haar netwerk aan, met 56 stations, waarbij zij zal samenwerken met het Bornemse familiebedrijf MAES Energy & Mobility, gekend van het groen-rode logo. Daardoor zal Shell over meer dan 270 tankstations beschikken in België. Vanaf 1 juni 2019 worden de eerste stations omgekleurd in de Shell-huisstijl.  Tegen eind december van dit jaar zullen alle nieuwe sites getransformeerd zijn tot onbemande Shell express stations.

Shell opent haar eerste Belgische LNG-Station voor vrachtwagens in Herstal

mei 28, 2018

Shell kondigde vandaag de opening aan van haar eerste Belgische LNG (Liquefied Natural Gas)-station in Herstal, Luik. Het station is gericht op vrachtwagens en bevindt zich nabij het drielandenpunt bij de E313, een belangrijke route voor internationaal wegtransport. Het nieuwe station heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Accenture eerste Belgische klant die kiest voor CO2-compensatie

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsaangroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn. Transport is op dit moment goed voor meer dan 25 % van het totale energieverbuik ter wereld en er wordt verwacht dat het aantal auto’s tegen 2050 nog zal verdubbelen. Als internationale speler heeft Shell een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een erg belangrijke rol in de mondiale energietransitie. Shell wil niet alleen voorzien in meer en schonere energie om onze behoeften te waarborgen, maar tegelijkertijd de uitstoot van CO2 en fijne deeltjes verminderen.

CO2-uitstoot compenseren is voortaan mogelijk voor Shell klanten

apr. 27, 2018

Door de sterke bevolkingsgroei zal de vraag naar energie de komende jaren alleen maar stijgen. Cruciaal is hoe we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende duurzame energie beschikbaar zal zijn.

Shell gaat samenwerking aan met Ionity netwerk van snelste oplaadpunten in europa in de maak

nov. 28, 2017

Shell heeft een overeenkomst gesloten met IONITY, hetgeen bestuurders van elektrische auto’s nu voor het eerst zal toelaten om met een gerust hart lange afstanden binnenin Europa te rijden.

De firma AVJT en Shell breiden hun Europees Truckwash Netwerk uit

mei 29, 2017

De firma AVJT Roadservices en Shell breiden het unieke truckwash- en tankcleaningnetwerk internationaal uit. De Shell kaarthouders kunnen terecht bij tal van aangesloten truckwash bedrijven in Europa voor het wassen van hun vracht- of bestelwagens of bussen en voor een professionele en gecertifieerde tankreiniging.

EcoMOTION uit Luik verbreekt persoonlijk record op de Shell Eco-marathon

mei 29, 2017

Maar liefst 171 teams van universiteiten en hogescholen uit 29 Europese landen streden het voorbije weekend in het Londense Queen Elizabeth Olympic Park om de hoofdprijs in de 33ste editie van de Shell Eco-marathon. Daarbij ging het niet om wie de snelste was, maar om wie zoveel mogelijk kilometers kon afleggen met het equivalent van één liter brandstof.