Man vult een mengmachine met behulp van een schep met kunststof bolletjes

Productiviteit verhogen met effectieve onderhoudsstrategieën

In 2025 zal de wereldwijde kunststof spuitgietsector naar verwachting een omzet van 496 miljard USD realiseren. Als een van de snelst groeiende regio’s zal de omzet in Europa in dezelfde periode naar verwachting 122 miljard USD bedragen. Deze ontluikende markt zorgt voor sterke groeimogelijkheden voor opkomende bedrijven, die nog verder worden versterkt door de komst van Industry 4.0.

Dankzij snelle ontwikkelingen met nieuwe technologieën worden fabrieken steeds ‘slimmer’. Dat is een spannende, maar ook intimiderende stap voor bedrijven. Hoge opstartkosten en de vereiste herscholing of versterking van het personeel betekenen dat een hoog rendement op investeringen in nieuwe geavanceerde machines van cruciaal belang is.

Om de groeikansen op de markt te benutten, moeten bedrijven een Total Cost of Ownership aanpak kiezen, waarin het belang van kostenbesparingen op lange termijn wordt erkend. Daartoe behoort vooral de implementatie van een effectieve onderhoudsstrategie waarmee machineproblemen worden opgelost zoals ophoping van varnish en sludge, water in olie en beluchting, die allemaal bijdragen aan storingen en het verlies van inkomsten.

In dit rapport laat Shell Lubricants zien hoe hoogwaardige smering en onderhoudsdiensten kunnen helpen om het storingsrisico te verminderen en de efficiëntie te verhogen, zodat bedrijven kunnen groeien in de output-intensieve bedrijfstak van kunststof spuitgieten.

Nu gratis downloaden

Wist u dat?

 • Slecht onderhoud kan de productiviteit van een fabriek met 5-20% verminderen

  Als bedrijf moet u rekening houden met een groot aantal operationele factoren. Daartoe behoort onderhoud. Wanneer dit niet wordt gezien als prioriteit, kan dit aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor de productie-output en uiteindelijk uw winst.

  Zo brengen hoogwaardige hydraulische vloeistoffen niet alleen kracht mechanisch over in het gehele systeem, maar beschermen ook bewegende delen in het hart van de kunststofspuitgietmachine.

 • 50% tot 70% van machinestoringen wordt veroorzaakt door een slechte toestand van hydraulische vloeistoffen

  Van hydraulische systemen wordt verwacht dat zij piekprestaties leveren bij hoge druk, schommelende temperaturen gedurende zware omstandigheden.

  Bescherming van deze systemen met effectieve hydraulische vloeistoffen kan het risico op storingen en kostbare reparaties verlagen, de levensduur verlengen en een positieve invloed hebben op de bedrijfswinst.

 • 78% van exploitanten denkt dat hun onderhoudspersoneel zou profiteren van training over effectieve smering van machines

  Als bedrijfstak is het van essentieel belang dat we samenwerken en kennis delen om zo groei in de sector te bewerkstelligen.

  Nu het productielandschap zich blijft ontwikkelen met de introductie van Industry 4.0, is het belangrijker dan ooit dat mensen het gevoel hebben dat zij beschikken over de kennis om succesvol te zijn. Shell Lubricants zet zich in om kennis en training over de keuze en het gebruik van smeermiddelen aan zijn klanten aan te bieden via zijn netwerk van meer dan 260 technische experts.

  

Shell smeermiddelen voor productiebedrijven

Tandwieloliën

Tandwieloliën, Shell Omala

Tandwieloliën

Bekijk Shell's aanbod van tandwieloliën om te zien hoe u de levensduur van bedrijfsgoederen kunt verlengen, storingen kunt voorkomen en het rendement van uw machines kunt verhogen.

Meer over Shell Omala tandwieloliën

Compressoroliën

Compressoroliën, Shell Corena

Compressoroliën

Wat uw technische behoeften en bedrijfsomstandigheden ook zijn, raadpleeg ons aanbod van compressoroliën om te ontdekken hoe Shell u kan helpen het maximale uit uw machine-investeringen te halen.

Meer over Shell Corena compressoroliën

Smeeroliën

Smeervetten, Shell Gadus

Smeervetten

Hoe langer uw vet meegaat, hoe langer uw onderdelen meegaan en hoe minder uw apparaten moeten worden gesmeerd. Met een volledig aanbod van producten van Shell Gadus-vetten kunt u het vet selecteren dat het beste aan uw behoeften voldoet.

Meer over Shell Gadus smeervetten

Hydraulische vloeistoffen

Hydraulische vloeistoffen, Shell Tellus

Hydraulische vloeistoffen

Ontdek hoe de hydraulische vloeistoffen van Shell de efficiëntie van uw hydraulische systemen kunnen behouden of zelfs verbeteren met de nieuwste synthetische, asloze technologie.

Meer over Shell Tellus hydraulische vloeistoffen

Leibaanoliën

Leibaanoliën, Shell Tonna

Leibaanoliën

U kunt onderhoudskosten en productiestilstandtijd verlagen door leibaanolie van een hogere kwaliteit te kiezen uit het Shell-gamma.

Meer over Shell Tonna leibaanoliën

Meer in smeermiddelen voor bedrijven

Smeermiddelproducten

Ontdek hoe het juiste smeermiddel u aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren door u te helpen het rendement van uw materieel te maximaliseren, de levensduur van uw voertuig te verlengen en de downtime te verminderen.

Informatiebladen

Vind de belangrijkste technische informatie en veiligheidsgegevens over onze producten.