Toepassingen voor procesoliën

Meer informatie over toepassingen voor procesoliën van Shell.

Succesverhalen

Witte oliën uit aardgas? Ontdek hoe het werkte voor anderen!

Contacteer onze experts in procesoliën

Praat met onze experts voor procesoliën.

Webcast op verzoek

Webcast op verzoek

Hoe de omzet van gas in vloeibare vorm de innovatie van Metalworking Oils bevordert.

Bekijk onze webinar

Procesoliën van Shell voor uw organisatie

Volgende generatie procesoliën

Logo van Shell Risella X

Shell Risella X

Shell Risella X is een assortiment procesoliën van topkwaliteit, gebaseerd op de GTL-technologie (Gas-To-Liquid). Het biedt een aantal voordelen in vergelijking met conventionele procesoliën, zoals extra zuiverheid en uitstekende prestaties in geselecteerde toepassingen.

Download de Shell Risella X-brochure

Logo van Shell Ondina X

Shell Ondina X

Shell Ondina X bestaat uit een reeks hoogwaardige witte oliën van medische kwaliteit, gebaseerd op de GTL-technologie (waarbij gas wordt omgezet in een vloeibare vorm). Het gamma biedt een hoge zuiverheid en uitmuntende prestaties voor bepaalde toepassingen en stelt u in staat om uw producten én bedrijfsvoering te verbeteren.

Download de Shell Ondina X-brochure

Conventionele procesoliën

Shell Catenex T

Shell Catenex T-oliën zijn verfijnde, met waterstof behandelde, paraffine-procesoliën. De oliën zijn nagenoeg kleurloos en bevatten geen zwavel. De oliën zijn uiterst verzadigd en vrij van aroma's en polaire verbindingen. Catenex T-oliën worden aanbevolen voor toepassingen met procesoliën waar kleurvastheid, een lage volatiliteit en een laag zwavelgehalte van groot belang zijn. De uiterst verfijnde oliën zijn ideaal voor gebruik als procesoliën in rubber, elastomeer, kunststof en lijmen.

Shell Flavex 595

Shell Flavex 595 is een white label-procesolie die wordt gebruikt als versnijdolie voor de productie van banden. De olie wordt geproduceerd met behulp van de RAE-technologie (resterende aromatische extracten) en verwerkt tot zomerbanden, all-seasonbanden en high performance-banden. De olie vormt een alternatief voor traditionele producten op basis van gedestilleerde aromatische extracten (DAE) en voldoet volledig aan EU-richtlijn 2005/69/EG en REACH-verordening 1907/2006, Annex XVII (punt 50).

Uitgelichte inhoud

Gas-to-liquids

Our gas-to-liquids (GTL) technology uses natural gas instead of crude oil to make liquid fuels, base oils for lubricants and other high-quality products. 

REACH for Shell Lubricants Supply Chain

If you have a REACH query about a Shell Lubricants product please contact our regulatory chemistry team on lubricantSDS@shell.com and they can help with your specific query.

Informatiebladen

Vind de belangrijkste technische informatie en veiligheidsgegevens over onze producten.