Resonate Shell Card Fuel Front

Wellicht kunt u op dit moment nog niet overstappen op een alternatieve brandstof, maar wilt u toch de impact van uw CO2-emissies verminderen. Shell biedt u nu een nieuwe service aan om de CO2-uitstoot van uw wagenpark te compenseren. Na aanmelding wordt deze service eenvoudig gekoppeld aan uw Shell card. Na elke tankbeurt berekent Shell uw CO2-uitstoot en compenseert deze vervolgens. Tenslotte wordt u zoals gebruikelijk gefactureerd. Hierdoor kunt u als onderdeel van de huidige werkwijze uw onderneming bij laten dragen aan CO2-compensatieprojecten verspreid over de wereld.

Hoe werkt het?

  1. Uw chauffeurs gebruiken de Shell Card op de gebruikelijke wijze.
  2. Shell houdt het totale brandstofverbruik van uw wagenpark bij en berekent de bijbehorende CO2-uitstoot.
  3. Er wordt een CO2-compensatieproject gekozen uit Shell’s wereldwijde portfolio.
  4. Aan het eind van het jaar kent Shell uw onderneming CO2-credits toe om uw CO2-emissies te compenseren.

Shell integreert deze service in uw bestaande processen en facturen, zodat u uw Shell Cards en facturen zoals gebruikelijk kunt blijven beheren.

 

De CO2-compensatieprojecten

Shell werkt over de hele wereld samen aan projecten die de uitstoot van CO2 helpen te verlagen of te vermijden. Tegelijkertijd dragen deze projecten bij aan het verbeteren van het bestaan van lokale gemeenschappen en het beschermen van de natuur. Deze projecten genereren CO2-credits die worden gebruikt om de uitstoot van uw wagenpark te compenseren.

Een voorbeeld hiervan is het Kasigau Corridor-project in Kenia. Het project is door Wildlife Works ontwikkeld en beschermt 200.000 hectare bedreigd bosgebied. Dit is een essentieel gebied voor bedreigde planten en dieren zoals leeuwen, jachtluipaarden en meer dan 2.000 olifanten. Tot nu toe zijn er met het project 300 banen gecreëerd, meer dan 50.000 bomen geplant, nieuwe klaslokalen en studiebeurzen voor lokale studenten gefinanciërd en is de toegang tot drinkwater van meer dan 10.000 mensen verbeterd.

Voordelen van CO2-compensatie

Het compenseren van CO2-uitstoot van uw wagenpark biedt diverse voordelen zoals het verduurzamen van uw zakelijke activiteiten, het tonen van leiderschap in de markt en het voldoen aan de steeds verder toenemende eisen van interne en externe belanghebbenden op uw milieuprestaties.

Shell werkt samen aan projecten die naast het compenseren van CO2-uitstoot ook een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschappen door bijvoorbeeld nieuwe scholen te financieren of drinkwatervoorzieningen te bouwen.

Wat wordt er gecompenseerd?

Shell compenseert de CO2-uitstoot die voortkomt uit de verbranding van brandstof in de motor van uw auto. Het gebruik van de brandstof is verantwoordelijk voor circa 80% van de “well-to-wheel” CO2-uitstoot van de brandstof (Europese Commissie, JRC). De “well-to-wheel” uitstoot bevat alle CO2-emissies vanaf de winning van ruwe olie tot het gebruik van de brandstof in uw motor. De winning van ruwe olie, het raffineren en de distributie ervan zijn verantwoordelijk voor de overige 20% van de uitstoot. Shell’s CO2 berekeningen zijn gebaseerd op de emissiefactoren zoals vermeld op www.CO2emissiefactoren.nl

Neem contact met ons op als ook u de CO2-uitstoot van uw wagenpark wilt compenseren.

Lloyd’s Register (“LR”) was commissioned by Shell to assure its Fleet Solutions Customer Value Proposition processes, with the following scope:
The verification of the processes to quantify the fuels sold in the calendar year 2020 by Shell Fleet Solutions Customer Value Proposition, to calculate the associated life cycle carbon dioxide equivalent.

Assurance Statement from Lloyd’s Register:
“We undertake external verification of the integrity of the processes for the screening of third-party NBS projects that generate carbon credits for voluntary use. We also undertake external verification of the integrity of the processes for carbon credit procurement, reconciliation, retirement and Shell-branded certificate production, in support of Shell’s Net Carbon Footprint and Customer Value Propositions (CVP).”