Belasting beslaat een groot deel van de brandstofprijs. Shell kan u, waar mogelijk, helpen snel en eenvoudig de BTW en accijns terug te vorderen op aankopen die u met uw Shell Card hebt gedaan binnen Europa. Via FDE, een van de toonaangevende bedrijven voor belastingteruggaaf in Europa, krijgen klanten met een Shell Card hun BTW binnen 14 dagen na de factuurdatum terugbetaald. Dit resulteert in verbeterde cash-flow en verbeterde planning.

Europese dekking

U kunt de BTW terugvorderen in 27 Europese landen.

Toegenomen liquiditeit

U kunt uw cash-flow beter beheren en plannen aangezien u niet enkele maanden hoeft te wachten totdat de BTW door de fiscus is terugbetaald. U weet precies hoeveel BTW zal worden terugbetaald en wanneer u dit zult ontvangen.

Minder administratie

FDE ontvangt de Shell-facturen rechtstreeks van Shell en zal alle tijdrovende en complexe processen op het gebied van BTW- en accijnsterugvordering afhandelen. Daarnaast wordt alle communicatie met autoriteiten door ons afgehandeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over taalbarrières.

Betrouwbaar advies

We beantwoorden graag uw vragen over de landen waarin en de producten waarvoor u wel of geen BTW kunt terugvorderen.

We bieden vier methoden voor het terugvorderen van BTW:

BTW-terugvordering via Net-invoicing

Dit is de snelste methode. De BTW zal twee weken na de factuurdatum worden gecrediteerd.

Deze dienst geldt voor Shell-facturen en is beschikbaar in bijna 20 Europese landen.

Normale BTW-terugvordering

Met deze methode wordt de terugbetaling verwerkt wanneer de fiscus de BTW-schuld daadwerkelijk heeft overgemaakt.

Deze dienst is nodig voor die landen waar facturering via Net-invoicing niet is toegestaan of voor uw bedrijf niet mogelijk is.

Maandelijkse BTW-terugvordering

Deze dienst is beschikbaar voor klanten die zich hebben geregistreerd voor Net-invoicing. Dit vormt een aanvullende oplossing voor alle niet Shell Card-facturen. De BTW wordt maandelijks aan u terugbetaald.

Accijnsterugvordering

Naast het terugvorderen van BTW kunt u tevens de accijnzen op diesel terugvorderen. Beschikbaar in België, Frankrijk, Hongarije, Italië, Slovenië en Spanje.

Neem contact op met het plaatselijke Shell-bedrijf voor meer informatie over het registreren voor diensten omtrent belastingteruggaaf.

Landen waar BTW- en accijnsterugvordering beschikbaar is

BTW-registratie voor touringcaroperators

Om de BTW in sommige landen, zoals Denemarken, Duitsland, België en Oostenrijk terug te vorderen zijn touringcaroperators verplicht om zich te registreren bij de lokale fiscus. Dit kan een tijdrovende en complexe procedure zijn, zeker als u de desbetreffende taal niet beheerst. Door u bij FDE te registreren kunt u hulp krijgen om uw registratie in overeenstemming af te werken.

Neem contact met ons op om in te schrijven op de services voor BTW terugvordering van Shell Card.

Meer in Tolheffing en meer

Tol- en wegenheffing

Met uw Shell Card kunt u uw tol en wegenbelasting in alle grote Europese landen betalen.

Tunnels en bruggen

Als klant met een Shell Card kunt u tol voor tunnels en bruggen in de belangrijkste Europese landen betalen met de kaart.