Ervaar ultieme motorprestaties in 360°

Voel de kick van het rijden door de 99 bochten over de Tianmenberg in China.

Lees de transcriptie voor de 99 bochten 360° video

Om 360° video’s te kunnen bekijken moet de nieuwste versie van Chrome, Opera, Firefox of Internet Explorer op uw computer zijn geïnstalleerd. Gebruik op mobiele apparaten de nieuwste versie van de YouTube-app voor Android of iOS.

Shell Helix volsynthetische motoroliën

Motorstress

A red jeep on rugged terrain demonstrates the Shell Helix Ultra engine stress and wear protection product benefit

Bescherming tegen motorstress en slijtage

Welke rit u ook maakt, Shell Helix Ultra biedt superieure bescherming tegen belasting en slijtage van de motor, omdat deze moderne synthetische olie is vervaardigd uit aardgas; ze heeft een langere levensduur en is op moleculair niveau minder vluchtig dan de oliën ontwikkeld uit traditionele ruwe aardolie. Ze heeft een langere levensduur en biedt superieure bescherming tegen slijtage, is tot 32% beter bestand tegen aantasting van de olie vergeleken met de meest recente industriestandaard* en verliest tot 50% minder volume door verdamping, zodat u uw passie voor autorijden kunt uitleven.

*Vergeleken met API SN-specificatie

Extreme temperaturen

Een beeld van een vervuilde zuiger naast een schone illustreert het productvoordeel superieure zuigerreinheid van Shell Helix Ultra

Prestaties bij extreme temperaturen

Van ijzige kou tot verschroeiende hitte: Shell Helix Ultra is ontwikkeld voor extreme temperaturen.

Extreme hitte: motoren kunnen binnen enkele minuten extreem hoge temperaturen bereiken. Olie smeert de turbolader die een bedrijfstemperatuur heeft tot 1000 °C. Hogetemperatuuroxidatie kan moleculen beschadigen, waardoor de olie indikt en haar vermogen verliest om de motor te beschermen. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een langere levensduur bij extreem hoge temperaturen en beschermt de motor zodat hij kan blijven presteren. Ze is tot 32% beter bestand tegen aantasting van de olie vergeleken met de meest recente industriestandaard*

Extreme kou: superieure viscositeit bij lage temperaturen zelfs bij -40 graden. Shell Helix Ultra, met Shell PurePlus-technologie, heeft een lagere viscositeit waardoor ze sneller doorstroomt bij lagere temperaturen*. De olie vloeit tot 3x sneller* en zorgt zo voor beter starten en sneller opwarmen van de motor. Indikking van de olie als gevolg van verval door extreme verhitting kan de oliedoorstroming bij lage temperaturen verlagen. Shell Helix Ultra is beter bestand tegen aantasting door hoge temperaturen, waardoor de olie beter presteert bij lage temperaturen. Drive On.

*Vergeleken met API SN-specificatie

Ultieme power en prestaties

Een Hyundai in een rookwolk demonstreert het productvoordeel ultieme power en prestaties van Shell Helix Ultra

Ultieme power en prestaties

Van turbo’s tot superchargers: als u het liefste rijdt voor power en prestaties, dan zijn de Shell Helix Ultra volsynthetische motoroliën precies wat u zoekt. Omdat onze synthetische oliën worden vervaardigd uit aardgas zijn ze sterker op moleculair niveau. Daardoor zijn ze superieur aan traditionele minerale oliën gemaakt van ruwe aardolie. Het resultaat is verbeterde viscositeit, minder wrijving en lagere vluchtigheid. Perfect voor hoogwaardige motoren en voor de bescherming van cruciale motoronderdelen en het vermogen door een langere levensduur.

Superieure zuigerreinheid

Een beeld van een vervuilde zuiger naast een schone illustreert het productvoordeel superieure zuigerreinheid van Shell Helix Ultra

Superieure zuigerreinheid

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is uitgebreid getest. Ze helpt hoogwaardige motoren te beschermen tegen schadelijke afzettingen die het vermogen en de prestaties verminderen. Drive on.

Geen enkele motorolie reinigt uw motor beter**. Of helpt om uw motor zo goed als fabrieksschoon te houden.

*Gebaseerd op een wagenparktest van 100.000 km

 **Gebaseerd op de Sequence VG-sludge test met 0W-40

Lager brandstofverbruik

Een rode Maserati maakt rustig een bergrit ter illustratie van het productvoordeel lager brandstofverbruik van Shell Helix Ultra

Voor meer brandstofbesparing

Begin met besparen zodra u uw motor start. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een lage viscositeit en lage wrijving, waardoor deze formule tot 3% besparing op het brandstofverbruik kan bieden.* Zo houdt u meer geld over en kunt u kilometers langer doorrijden.

* Gebaseerd op de ACEA M 111-brandstofverbruikstest vergeleken met de referentieolie voor de sector

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie

Onze revolutionaire synthetische motorolie wordt vervaardigd uit aardgas, niet op ruwe aardolie zoals andere synthetische smeermiddelen en ontwikkeld om de ultieme prestaties te leveren die u nodig heeft om door te rijden.

Zie het verschil van Shell PurePlus-technologie

Partners die kiezen voor Shell Helix Ultra om verder te rijden

Scuderia Ferrari

Een rode Scuderia Ferrari staat op een racecircuit, als voorbeeld van Shell Helix Ultra’s Innovation Partnership

Scuderia Ferrari

Shell Helix Ultra verzorgt, beschermt en koelt de krachtbron van Scuderia Ferrari. Dit team wordt beschouwd als een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de Formula One™, het merk als een van de meest iconische ter wereld. Shell Helix Ultra is een onmisbaar onderdeel van het Innovation Partnership met Ferrari zowel op het circuit als op de weg.

De smeermiddelen in de hoogwaardige racemotoren van Scuderia Ferrari delen zelfs veel bouwblokken (basisoliën en additieven) met de Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie die beschikbaar is voor klanten die wereldwijd op de weg rijden. Bovendien is elke GT-sportauto die de Ferrari-fabriek verlaat, gevuld met Shell Helix Ultra synthetische motoroliën.

“De belasting van een Formule 1-motor is uitzonderlijk hoog. Elke keer weer moet hij op zijn allerbest presteren en hij moet meerdere races meegaan. Shell Helix Ultra zorgt zowel voor de bescherming als voor de prestaties die we hiervoor nodig hebben op het circuit.” - Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari-coureur.

BMW Motorsport

Een rood-witte BMW raceauto staat op het circuit, ter illustratie van het Premium Technology Partnership tussen Shell Helix Ultra en BMW

BMW Motorsport

en gedeelde passie voor autorijden en prestaties. BMW Motorsport en Shell Helix Ultra vormen een Premium Technology Partnership en winnen hiermee. Shell Helix Ultra-wetenschappers werken nauw samen met de ingenieurs van BMW Motorsport om de voordelen van PurePlus-technologie te integreren in de BMW M4 DTM-auto, zodat de motor elke race opnieuw maximale prestaties kan leveren*.

Uiteindelijk profiteert ook de automobilist op de weg hiervan, omdat de Shell Helix Ultra-motoroliën hier onder extreme omstandigheden worden getest. *Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor het circuit en de weg dezelfde technologie delen, is de racesamenstelling aangepast om te voldoen aan de extreme raceomstandigheden.

“DTM is een veeleisende race. De circuits zijn uitdagend en de competitie is hevig. Je kunt alleen winnen als echt alles klopt en dat geldt dus ook voor de motorolie. Shell Helix Ultra is ontwikkeld om mijn motor te beschermen. Het helpt me om altijd het maximum uit mijn auto te halen.' – Augusto Farfus, BMW Works-bestuurder.

Hyundai

Een auto van Hyundai Motorsport creëert een stofwolk op een zandracecircuit, ter illustratie van de geweldige prestaties in extreme omgevingen door gebruik van Shell Helix Ultra

Hyundai

Shell en Hyundai zijn al sinds 2005 globale partners, met een globale aftermarket-overeenkomst verspreid over 67 markten wereldwijd. Als Title Sponsor en Technical Partner richt Shell zich op het gezamenlijk behalen van beslissend voordeel in de Hyundai Motorsport terwijl zij op het wereldwijd hoogste rallyniveau racen in de World Rally Championships (WRC).

De WRC-serie vormt de ideale omgeving om de kwaliteit van Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie te demonstreren. Deze reeks speelt zich af in 13 landen en laat de auto’s het tegen elkaar opnemen in extreme omgevingen - van sneeuw en ijs tot gravel en asfalt, bij extreme temperaturen variërend van -30 °C tot +40 °C. Om de resultaten van het team onder deze omstandigheden te optimaliseren zijn betrouwbare producten cruciaal die de motor smeren en beschermen zonder het vermogen of de prestaties te verminderen.

“Sinds we Shell Helix Ultra-motorolie met PurePlus-technologie zijn gaan gebruiken, heeft Shell Hyundai Motorsport geholpen om 1,5 pk extra te ontwikkelen, wat staat voor een gemiddelde van zes seconden voordeel aan het einde van elke rally.” - Michel Nandan, Directeur Hyundai Team.

Maserati

Een rode Maserati met standaard Shell Helix Ultra-product staat trots op een prachtige bergweg

Maserati

Shell Helix Ultra is partner van Maserati omdat beide worden gemaakt voor hetzelfde soort mensen: autoliefhebbers die de allerbeste prestaties willen. Shell PurePlus-technologie beschermt de paardenkrachten zodat de warmbloedige Italiaanse auto’s dezelfde prestaties blijven leveren als op de dag dat ze uit de fabriek kwamen. Daarom wordt de motor van elke Maserati die de productielijn verlaat, gevuld met Shell Helix Ultra Maserati, zodat ze door kunnen rijden: Drive On.

Shell Helix Ultra Maserati 5W-40 deelt de passie van ons en van Shell wat betreft prestaties en uitmuntendheid en is daarom de enige motorolie die wij gebruiken voor fabrieksvullingen en die wij aanbevelen voor onderhoudsbeurten.” Gianluca Pivetti, Hoofd Powertrain Gasoline bij Maserati.

 “Deze motorolie is speciaal ontwikkeld voor Maserati om optimale prestaties te behalen. Dit is een beste voorbeeld in de branche van Shells engagement op het gebied van prestaties en uitmuntendheid; waarden die we in volle omvang delen met Maserati.” Jacob Nyborg, Hoofd Marketing bij Maserati.

Shell Helix Ultra 0W-30

Shell Helix Ultra 0W-30 is ontworpen voor ultieme motorprestaties en biedt een lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot.

Ontdek meer

Ontdek onze productlijnen

Shell Helix volsynthetische motoroliën

De volsynthetische oliën van Shell Helix worden gefabriceerd met een 100% synthetische basisvoorraad en additieven van hoge kwaliteit. Hierdoor worden hogere prestatieniveaus verkregen dan bij oliën op basis van synthetische technologie of minerale oliën.

Shell Helix halfsynthetische motoroliën

De halfsynthetische oliën of ‘oliën op basis van synthetische technologie’ van Shell Helix maken gebruik van zowel synthetische als minerale basisvoorraden. Hierdoor worden hogere prestatieniveaus behaald dan bij het gebruik van uitsluitend minerale oliën.

Meer voor consumenten

Shell Advance motorfietsoliën

Bescherm uw motor en geniet van elke rit met Shell Advance motoroliën met PurePlus-technologie.

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.