Productafbeelding Shell Rimula R5 E

smeermiddelen

Zorgt voor een langere olieverversingsinterval en verbeterde slijtagebescherming

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt. 

De Energised Protection van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie cruciale vlakken:

  1. Zuurregeling – aantoonbare vermogensadditieven dragen bij aan de corrosiebescherming tegen zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling – houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R5 E

De energiebesparende Shell Rimula-olie R5 E 10W-40 beschermt tegen zuurcorrosie, vuil/afzettingen, slijtage

Shell Rimula R5 E maakt gebruik van geselecteerde synthetische basisoliën en additieven en biedt daarmee brandstofbesparende prestaties en bescherming voor het volledige druk- en temperatuurbereik dat in moderne motoren wordt aangetroffen. Deze olie is de ideale keuze voor wagenparkuitbaters met zware vrachtwagens en bussen.

Beschermende kracht

De combinatie van synthetische en conventionele basisoliën en geavanceerde additievencomponenten biedt uitstekende bescherming. Zelfs bij lage temperaturen, wanneer de verbeterde koude-stroomeigenschappen helpen uw motor tegen slijtage te beschermen.

Energiebesparingen

De uitstekende stroom- en wrijvingseigenschappen in vergelijking met een conventionele SAE 15W-40-olie houden in dat Shell Rimula R5 E 10W-40 kan helpen bij het verbeteren van het brandstofverbruik. Tests in laboratoriumsimulaties hebben aangetoond dat het gebruik van 10W-40-oliën, zoals Shell Rimula R5 E, een brandstofbesparing tot 1,7% kan opleveren.

Bescherming van lange levensduur

Synthetische basisoliën helpen de beschermende kracht van de olie op twee manieren te versterken:

Verbeterde weerstand tegen oxidatie: Shell Rimula R5 E heeft in standaardtests een 30% langere levensduur vergeleken met eerdere, conventionele oliën.
Continue bescherming tegen slijtage: oliën op synthetische basis zoals Shell Rimula R5 E hebben verbeterde stromingskenmerken vergeleken met standaard SAE 15W-40 oliën. Hierdoor kunnen zij kritieke lagers tot 25% sneller bereiken onder lichte vorstomstandigheden en extra bescherming bieden bij temperaturen waarbij conventionele oliën wellicht niet worden rondgepompt.
Moet u Shell Rimula R5 E gebruiken?

Shell Rimula R5 E is goedgekeurd door een breed scala aan motorfabrikanten voor gebruik in bijna alle motoren met uitzondering van de nieuwste motoren. Deze olie is een uitstekende keuze voor uitbaters van wagenparken op locaties met grote temperatuurverschillen: één olie die bescherming biedt voor alle seizoenen. De olie helpt ook direct de gebruikskosten onder controle te houden door de mogelijkheid van een beter brandstofverbruik te bieden.

Shell Rimula R5 E is geschikt voor US 2002-, Euro II-, Euro III- en bepaalde Euro IV-motoren. Voor betere prestaties en bescherming van de nieuwste lage-emissiemotoren, vooral als deze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF) en/of een katalysator, adviseren wij het gebruik van onze geavanceerde emissiebeperkende producten Shell Rimula R6 LM of LME.

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 10W-40

API: CI-4, CH-4, CG-4, CF-4; ACEA: E7, E5, E3; Global: DHD-1; Cummins: CES 20078, 77, 76, 72, 71; Mack: EO-M, EO-M+; MAN: 3275; MB-goedkeuring: 228.3; Renault Trucks: RLD-2; Volvo: VDS-3.

De hierboven aangegeven productspecificaties kunnen van tijd tot tijd verschillen en mogelijk zijn niet alle producten te koop in België. Voor specifieke aanbevelingen voor uw voertuig uit onze Belgische productportfolio verwijzen wij u naar ons gratis online hulpprogramma Shell LubeMatch.

Zie ook

Shell LubeMatch

Vind de juiste olie voor uw voertuig met LubeMatch van Shell

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.