Productafbeelding Shell Rimula R6 LM

smeermiddelen

Lage emissies en besparing op onderhoudskosten

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt. 

De 'Energised Protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie cruciale vlakken:

  1. Zuurregeling – aantoonbare vermogensadditieven dragen bij aan de corrosiebescherming tegen zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere motorlevensduur.

Shell Rimula R6 LM

Shell Rimula R6 LM helpt de samendrukking te weerstaan om bewegende onderdelen gescheiden te houden, waardoor slijtage wordt verminderd

Shell Rimula R6 LM biedt een innovatieve technologie die voldoet aan de technische en operationele eisen en behoeften van bedrijven met zware vrachtwagens en bussen op diesel en aardgas. Doordat Shell Rimula R6 LM veelzijdige bescherming biedt, kan de olie helpen bij efficiënte transportwerkzaamheden dankzij:

Lage emissies: compatibel met katalysator en roetfilter, zodat hij de prestaties en de levensduur van het voertuigemissiesysteem kan behouden.

Besparing op onderhoudskosten: langere olieverversingsintervallen en veelzijdigheid die bijdragen aan een beperking van de onderhouds- en voorraadkosten en de hoeveelheid afvalolie.

Beschermende kracht

Shell Rimula R6 LM maakt gebruik van een drievoudige aanpak om de bescherming mogelijk te maken:

  1. Basisoliën op synthetische basis voor verbeterde werking van additieven
  2. Unieke additieven technologie
  3. Exclusieve antislijtagebooster

De combinatie van deze drie factoren resulteert in uitstekende prestaties en langere olieverversingsintervallen zonder de duurzaamheid te beïnvloeden.

De Low-SAPS-formule biedt ook bescherming voor katalysators en voorkomt afzettingen in voertuigmotoren op aardgas. Dit maakt het de ideale keuze voor bedrijven met emissiebeperkende vrachtwagens en bussen op diesel en aardgas.

Uw bescherming - onze ervaring

Shell-technici hebben een speciale antislijtagebooster ontwikkeld die extra bescherming biedt aan zwaarbelaste motoronderdelen. Laboratoriumsimulaties tonen aan dat dit systeem slijtage tot 50% kan beperken.

Lage emissies

Bescherming van de prestaties van uw uitlaatgasemissiesystemen is niet alleen belangrijk om u ervan te verzekeren dat uw voertuigen aan de wettelijke eisen blijven voldoen, maar ook om er zeker van te zijn dat ze efficiënt werken. Zo kan bijvoorbeeld een verstopt roetfilter (DPF) het brandstofverbruik verhogen. Shell Rimula R6 LM is samengesteld voor lagere niveaus van sulfaatas en zwavel ter ondersteuning van een efficiëntere werking van de nieuwste en toekomstige truck technologieën.

Shell Rimula R6 LM overtreft de eisen van Mercedes-Benz, MAN en andere OEM’s voor wat betreft de beperking van de hoeveelheid zwavel en fosfor en biedt in tests een aantoonbaar betere beschermende werking.

Emissieregeling - voordelen

Het gebruik van de verkeerde olie kan de levensduur van de uitlaatgas emissieregelsystemen, zoals dieselroetfilters aanzienlijk verminderen en een grote invloed hebben op onderhoudskosten en brandstofverbruik. Onze tests in samenwerking met leveranciers van roetfilters en transportondernemingen hebben dit bewezen.

Gevolgen in de praktijk

Onze praktijktests hebben bevestigd dat, in vergelijking met conventionele oliën voor lange olieverversingsintervallen met een hoog asgehalte (die
gewoonlijk voldoen aan ACEA E4/MB 228.5), Shell Rimula R6 LM de snelheid van roetfilterverstopping kan vertragen. Dit verlaagt de tegendruk (zie hieronder), waardoor het roetfilter weer minder onderhoud behoeft en/of het brandstofverbruik minder negatieve invloed ondervindt.

Besparing op onderhoud

Shell Rimula R6 LM kan helpen bij het onder controle houden van de onderhoudskosten door: 

  • Langere olieverversingsintervallen – minder tijd in de werkplaats. 
  • Verhoogde duurzaamheid van de motor – minder ongepland onderhoud. 
  • Vereenvoudigde motorolievoorraad– één olie voor vrijwel alle motormerken, diesel en aardgas onder druk.

De uitstekende prestaties van Shell Rimula R6 LM in de kritieke tests voor afzettingen op zuigers die door motorfabrikanten als Mercedes-Benz en MAN worden gebruikt, hebben eraan bijgedragen dat de olie is goedgekeurd volgens deze tests en andere specificaties voor verlengde olieverversingsintervallen.

De uitstekende slijtagewerende eigenschappen van Shell Rimula R6 LM, in combinatie met de beperking van afzettingen op zuigers en carter zorgen voor een lange en betrouwbare levensduur van de motor. De olie overtreft bijvoorbeeld de eisen van de OM 602A-slijtagetest van Mercedes-Benz.

Moet u Shell Rimula R6 LM gebruiken?

Shell Rimula R6 LM is geschikt voor gebruik in veel verschillende zwaarbelaste toepassingen op de snelweg. De olie voldoet aan de eisen van veel Amerikaanse, Europese en Japanse motorfabrikanten en is met name geschikt voor een grote verscheidenheid aan moderne vrachtwagens en openbaarvervoermiddelen met lage-emissiemotoren. In het bijzonder voor wagenparken met voertuigen van verschillende leeftijden en motoren van verschillende fabrikanten.

Deze olie is ook goedgekeurd voor gebruik in zware bedrijfswagenmotoren op aardgas van Mercedes-Benz, MAN en Volvo. Hierdoor is deze ook ideaal voor gebruik in wagenparken met openbaarvervoermiddelen op diesel en aardgas.

Shell Rimula R6 LM overtreft de prestatie-eisen van specificaties zoals API CI-4, ACEA E6 en E7 en wordt met name aanbevolen voor voertuigen die zijn voorzien van een roetfilter (DPF).

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 10W-40

ACEA:E7, E6,E4-99; API: CI-4, CH-4, CG-4, CF-4 Caterpillar: ECF-1-A; Cummins: CES 20077; DAF: voldoet aan ACEA E6 en E4-99; Mack: EO-M+; MAN: 3477, 3271-1; MB-goedkeuring: 228.51, 226.9; MTU: Categorie 3.1; Renault Trucks: RD-2; Volvo: CNG, VDS-2.

De hierboven aangegeven productspecificaties kunnen van tijd tot tijd verschillen en mogelijk zijn niet alle producten te koop in België.  Voor specifieke aanbevelingen voor uw voertuig uit onze Belgische productportfolio verwijzen wij u naar ons gratis online hulpprogramma Shell Lubematch.

Veilig gebruik van R6 LM-oliën

Het is heel onwaarschijnlijk dat Shell Rimula R6 LM-oliën enig gevaar voor de gezondheid of de veiligheid vormen, op voorwaarde dat ze correct worden gebruikt in de aanbevolen toepassing. U moet contact met de huid voorkomen en ondoordringbare handschoenen dragen bij het omgaan met afgewerkte olie. Mocht de olie in contact komen met uw huid, was deze dan onmiddellijk af met een sopje. Voor het afvoeren van afgewerkte olie brengt u deze naar een daartoe aangewezen inzamelpunt. Giet deze niet in de grond, het riool of oppervlaktewater.

Zie ook

Shell LubeMatch

Vind de juiste olie voor uw voertuig met LubeMatch van Shell

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.