Productafbeelding Shell Rimula R6 LME

smeermiddelen

Shell Rimula R6 LME

Lage emissies, besparing op onderhoud en brandstof – ideaal voor vrachtwagens en openbaar vervoer.

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt. 

De Energised Protection van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie cruciale vlakken:

  1. Zuurregeling – aantoonbare vermogensadditieven dragen bij aan de corrosiebescherming tegen zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling – houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R6 LME

Shell Rimula R6 LME maakt gebruik van een unieke technologie die zich chemisch en fysiek aanpast om aan de veranderende behoeften van de motor te voldoen. Deze olie kan een bijdrage leveren aan efficiënte transportwerkzaamheden dankzij:

  • Emissieregeling.
  • Lange olieverversingsintervallen en minder afvalolie.
  • Lager brandstofverbruik.


Beschermende kracht

Shell Rimula R6 LME voorziet niet alleen in betrouwbare smering maar ook in een drievoudige bescherming door:

  1. Gebruik van synthetische basisolie.
  2. Unieke additieven technologie.
  3. Systeem met exclusieve antislijtagebooster.

De combinatie van deze drie factoren resulteert in uitstekende prestaties, langere olieverversingsintervallen en lager brandstofverbruik zonder in te boeten aan duurzaamheid. Shell Rimula R6 LME biedt zelfs nog meer bescherming tegen slijtage en afzettingen dan eerdere generaties oliën (bijvoorbeeld oliën die voldoen aan ACEA E4/MB 228.5) en de Low-SAPS-formule beschermt de (ureum)katalysators en (roet)filters die in de nieuwste voertuigen worden gebruikt.

Uw bescherming - onze ervaring

De door onze technici ontwikkelde, speciale, nieuwe antislijtagebooster biedt extra bescherming tegen slijtage van zwaarbelaste motoronderdelen.

Lage emissies

Bescherming van de prestaties van uw uitlaatgasemissiesystemen is niet alleen belangrijk om u ervan te verzekeren dat uw voertuigen aan de wettelijke eisen blijven voldoen, maar ook om er zeker van te zijn dat ze efficiënt werken. Zo kan bijvoorbeeld een verstopt roetfilter (DPF) het brandstofverbruik verhogen.

Shell Rimula R6 LME is samengesteld voor lagere niveaus van as en zwavel ter ondersteuning van een efficiëntere werking van de nieuwste en toekomstige trucktechnologieën. Shell Rimula R6 LME overtreft de eisen van Mercedes-Benz, MAN en andere OEM’s voor wat betreft de beperking van de hoeveelheid zwavel en fosfor en biedt in tests een aantoonbaar betere beschermende werking.

Energiebesparingen

Shell Rimula R6 LME kan positief bijdragen aan het brandstofverbruik van uw voertuigen en aan uw bedrijfskosten. De olie is in nauwe samenwerking met toonaangevende motor- en voertuigfabrikanten ontwikkeld en biedt niet alleen een lager brandstofverbruik maar voldoet ook aan de eisen voor duurzaamheid en prestaties van de nieuwste lage-emissiesystemen.

Onafhankelijk vastgestelde brandstofbesparing

U hoeft ons niet op ons woord te geloven. In tests die zijn uitgevoerd bij een vrachtwagenpark dat voor een toonaangevende Belgische supermarkt rijdt, hebben klanten bevestigd dat Shell Rimula R6 LME tot 2,0% brandstofbesparingen heeft opgeleverd bij een olieverversingsinterval van 100.000 km in vergelijking met een typische 10W-40-olie*.

* Een exemplaar van het volledige rapport is op aanvraag verkrijgbaar

Onderhoudsbesparingen 

Shell Rimula R6 LME is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende motorfabrikanten en biedt een uitzonderlijke reinheid van de zuigers in de nieuwste motoren. Shell Rimula R6 LME is goedgekeurd voor lange verversingsintervallen door onder andere Mercedes-Benz en overtreft de zuigerreinheid ten opzichte van de referentieolie in de MB OM501-motortest met 25%. Shell Rimula R6 LME is getest op het garanderen van een lange levensduur en bescherming gedurende het gehele
olieverversingsinterval.

Moet u Shell Rimula R6 LME gebruiken?

Shell Rimula R6 LME is geschikt voor gebruik in veel verschillende zwaarbelaste toepassingen op de snelweg. Deze olie is met name geschikt voor een grote verscheidenheid aan moderne vrachtwagens en openbaarvervoermiddelen met lage-emissiemotoren van Mercedes-Benz, MAN, DAF en andere merken en is geschikt voor wagenparken met gemengde Euro II-, III-, IV- en V-motortypen. Shell Rimula R6 LME overtreft de prestatie-eisen van sectorspecificaties zoals ACEA E6 en E7 en wordt met name aanbevolen voor voertuigen die zijn voorzien van een roetfilter (DPF).

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 5W-30

ACEA: E6, E7; Cummins: CES 20077; MAN: M3477; MB-goedkeuring: 228.51.

De hierboven aangegeven productspecificaties kunnen van tijd tot tijd verschillen en mogelijk zijn niet alle producten te koop in België.  Voor specifieke aanbevelingen voor uw voertuig uit onze Belgische productportfolio verwijzen wij u naar ons gratis online hulpprogramma  Shell LubeMatch .

Veilig gebruik van R6 LME-oliën

Het is heel onwaarschijnlijk dat Shell Rimula R6 LME-oliën enig gevaar voor de gezondheid of de veiligheid vormen, op voorwaarde dat ze correct worden gebruikt in de aanbevolen toepassing. U moet contact met de huid voorkomen en ondoordringbare handschoenen dragen bij het omgaan met afgewerkte olie. Mocht de olie in contact komen met uw huid, was deze dan onmiddellijk af met een sopje. Voor het afvoeren van afgewerkte olie brengt u deze naar een daartoe aangewezen inzamelpunt. Giet deze niet in de grond, het riool of oppervlaktewater.

Zie ook

Shell LubeMatch

Vind de juiste olie voor uw voertuig met LubeMatch van Shell

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.