Shell in één oogopslag

Shell in België

In België baat Shell een netwerk van meer dan 250 stations uit waarvan 7 langs autosnelwegen. Dagelijks verwelkomen we 55.000 particuliere klanten. De shops verbonden aan de stations bedienen elke dag meer dan 25.000 klanten. Behalve autobrandstoffen heeft Shell ook smeermiddelen, oliën, vetten en butaan-en propaangas in zijn productengamma. Bovendien beschikt Shell over vier LNG service stations voor de vrachtwagens in onze land.

Belgian Shell heeft zijn hoofdzetel in Brussel. In Gent heeft het een fabricatie-eenheid voor smeervetten en polymeergemodificeerde asfalt en één voor katalysatoren, werkzaam onder de naam Shell Catalysts & Technologies Belgium NV. De distributie van gas, in flessen en in bulk, wordt beheerd in Vilvoorde.

De hoofdzetel van Belgian Shell bevindt zich :

Belgian Shell N.V.
Kantersteen 47
1000 Brussel
Tel: +32 2 508.91.11
Fax: +32 2 511.05.71
B.T.W. BE-0403.048.262
RPR Brussel

Onze bedrijven in België

Belgian Shell NV (Grease Plant)

Pantserschipstraat 108
9000 Gent
Tel : 0032 9 257 81 11

Shell Catalysts & Technologies Belgium NV

Pantserschipstraat 331
9000 Gent
Tel : 0032 9 253 36 11

Shell wereldwijd

Koninklijke Nederlandse Shell werd opgericht 1907, hoewel onze geschiedenis teruggaat tot de vroege 19e eeuw, naar een kleine winkel in Londen waar de familie Samuel zeeschelpen verkocht.

Nu is Shell een van 's werelds grootste energiebedrijven met ongeveer 94.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 70 landen. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag en onze Chief Executive Officer is Ben van Beurden. Het moederbedrijf van de Shell Groep is Royal Dutch Shell plc, dat is gevestigd in Engeland en Wales.

Met onze strategie streven wij ernaar om onze positie als leider in de olie- en gassector te verstevigen en op een verantwoorde manier te voldoen aan de internationale energievraag. Veiligheid, zorg voor het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid vormen de kern van onze activiteiten.

Lees meer over onze geschiedenis van 1833 tot het heden

Onze doelstelling

Wij geloven dat olie en gas nog decennia lang een essentieel onderdeel van de wereldwijde energiemix zullen blijven. Wij willen ervoor zorgen dat we deze energiebronnen op rendabele, milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde manieren winnen en leveren.

Wij willen nauw samenwerken met onze klanten, onze partners en beleidsvormers voor een efficiënter en duurzamer gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen.

Onze mensen

Onze mensen werken aan enkele van de meest innovatieve en opwindende energieprojecten wereldwijd. Een divers personeelsbestand en een inclusieve werkomgeving zijn essentieel voor ons succes en leiden tot meer innovatie en betere oplossingen.

Meer informatie over diversiteit en inclusie bij Shell

Professionele training, ontwikkelingsprogramma's en continue steun geven onze mensen alle mogelijkheden om hun potentieel te bereiken. En dankzij onze leiderschapsprogramma's kunnen getalenteerde medewerkers uitgroeien tot toekomstige leiders in de energiesector.

Kom meer te weten over carrières bij Shell

Shell in één oogopslag

70+ landen waarin we actief zijn

92.000 medewerkers

57.1 miljoen ton eigen LNG verkocht tijdens het jaar

22 raffinaderijen waarin wij een belang hebben

3.7 miljoen vaten olie-equivalent die wij elke dag produceren

Financiële prestaties in 2016

Bruto-inkomsten: $ 233.6 miljard

Netto-inkomsten: $ 4.8 miljard

Kapitaalinvestering: $ 79.9miljard

Investering in onderzoek en ontwikkeling: $ 1,0 miljard

Snelle feiten voor duurzame ontwikkeling in 2016

Wereldwijd werd $ 102 miljoen uitgegeven aan vrijwillige maatschappelijke investeringen. Hiervan werd:

  • ongeveer $ 44 miljoen uitgegeven aan lokale programma's voor gemeenschapsontwikkeling, rampenbestrijding, onderwijs, gezondheid en biodiversiteit; en
  • ongeveer $ 58 miljoen uitgegeven aan onze drie internationale strategische thema's van ondernemerschap, verkeersveiligheid en energietoegang.

Ongeveer 96 miljoen dollar van onze totale uitgaven in 2016 was in landen die deel uitmaken van de Human Development Index 2015 van de Verenigde Naties, dat wil zeggen dat deze gedefinieerd worden als landen met een bruto binnenlands product van minder dan 15.000 dollar per jaar per persoon. In 2016 heeft Shell 45 miljard dollar besteed aan goederen en diensten van 43.000 leveranciers wereldwijd.

Zie ook

Onze waarden

Onze Algemene Beleidsuitgangspunten, Gedragscode en Ethische Code helpen alle Shell-medewerkers om te handelen overeenkomstig onze waarden.

Mogelijk heeft u ook belangstelling voor

De energietoekomst

Wij zetten onze kennis, technologie en innovaties in om op schonere wijze te voorzien in de stijgende energiebehoefte van een groeiende wereldbevolking.

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent bij Shell het op een verantwoorde manier leveren van energie om aan's werelds groeiende behoefte te voldoen.