Belgian Shell NV (Shell), Carrefour België en vastgoedbedrijf Redevco zijn in de zomer begonnen met het uitrollen van een netwerk van laadpalen voor hybride en elektrische auto’s. Vandaag, in het bijzijn van de drie partners, vindt de inhuldiging plaats van het honderdste laadstation op de parking van de Carrefour hypermarkt in Korbeek-Lo. In totaal zullen er tussen nu en 2025 bijna 500 laadpalen geïnstalleerd worden die meer dan 1 000 voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen. De bedrijven zetten sterk in op het versnellen van de energietransitie en willen de laadinfrastructuur verbeteren en optimaliseren voor hun klanten.

Shell maakt opladen slim en eenvoudig voor bestuurders van elektrische wagens

In juni vorig jaar kondigde Shell de uitbreiding van het laadpalennetwerk aan via een partnerschap met Carrefour en Redevco, één van de belangrijkste vastgoedpartners van de supermarktketen. Shell heeft de ambitie om bij te dragen aan een duurzame vorm van mobiliteit door slim en eenvoudig opladen voor iedereen mogelijk te maken, waar dan ook: thuis, op het werk, onderweg of op je bestemming zoals bij het winkelen.

De uitrol van de nieuwe Shell Recharge laadpunten begon in juli 2023. Momenteel zijn er al 100 laadpalen ter beschikking op de Carrefour parkings in Borsbeek, Ninove, Grimbergen, Koksijde, Kuringen, Hasselt en Edegem Molenveld. Naast de installatie van deze laadpalen biedt Shell gebruikers van de Shell EV Card en/of Shell Recharge app toegang tot meer dan 35 000 laadpunten in België en meer dan 500 000 laadpunten in Europa. Het grootste netwerk aan laadstations op de markt.

Strategisch geplaatst op locaties voor het dagelijks leven

De laadpalen beschikken over een laadvermogen van 22 kW (reguliere) tot en met 150 kW (snelladers), waardoor een elektrisch voertuig in slechts enkele minuten kan worden opgeladen. Met een snellader laadt de accu gemiddeld 20 tot 80% op in 25 minuten. Dit stemt overeen met de tijd die wordt gespendeerd tijdens de boodschappen, wat het een ideale oplaadsessie maakt. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het vastgoedbedrijf Redevco, die de retailparken beheert waar de laadpalen worden geplaatst.

Tijdens de inhuldiging van de laadstations zei Christophe Vaessen, Voorzitter en algemeen directeur van Belgian Shell: “De operationalisering van de eerste laadstations van de samenwerking tussen Shell en Carrefour is een belangrijke mijlpaal voor ons doel om de lokale CO2-uitstoot te verminderen. Door de uitbreiding van ons netwerk met oplaadpunten kunnen wij elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Samenwerkingen met bedrijven zoals Carrefour zijn essentieel om de energietransitie in ons land te versnellen.”

Carrefour helpt haar klanten om duurzamere keuzes te maken

Samen met haar klanten, leveranciers en partners werkt Carrefour aan oplossingen om zich aan te passen aan de klimaatverandering en om de overgang naar een koolstofarme economie te bevorderen. Zo wil het haar energie-efficiëntie verbeteren en transportgerelateerde CO2-uitstoot verminderen. “We kijken hiervoor in de eerste plaats naar onze eigen werking en die van onze leveranciers. Waar mogelijk betrekken we ook onze klanten”, zegt Geoffroy Gersdorff, CEO van Carrefour België. “We willen hen de mogelijkheid bieden om duurzamere keuzes te maken, in de winkel en daarbuiten. Dankzij de laadpalen op onze parkings kunnen ze hun wagen opladen terwijl zij hun boodschappen doen.”

Filip de Bois, Portfolio Director bij Redevco Belgium: “Als vastgoedbedrijf willen we de locaties waar we actief zijn duurzamer en leefbaarder maken voor iedereen. Groene mobiliteit stimuleren is daar zeker onderdeel van. Dankzij de samenwerking met Shell komen er laadpunten op 55 retailparken die we in België beheren. Dit is een goede zaak voor al onze huurders want het maakt het winkelbezoek voor de klanten extra aantrekkelijk. Bovendien past het initiatief in onze ‘Mission 2040’ om tegen 2040 ons gehele portfolio CO2-neutraal te maken.”

Belgian Shell, Carrefour België en Redevco zijn van plan om het Shell Recharge-netwerk in België verder te ontwikkelen. Deze maand worden er nog acht oplaadpalen geïnstalleerd in Zemst. De partners zijn van plan om in het eerste kwartaal van 2024 het netwerk van laadpunten voor hybride en elektrische voertuigen uit te breiden in de regio Brussel en Wallonië.

Shell heeft de ambitie om aan alle behoeften op het gebied van elektrische mobiliteit te voldoen. Naast dit netwerk van laadpalen op de parkings van commerciële bedrijven investeert Shell ook in laadstations in zijn tankstations en biedt het laadpalen aan voor bedrijven en bij hun werknemers thuis. In België investeert Shell ook in een 100% elektrisch station in de buurt van de Europese instellingen, de oplevering staat gepland voor de zomer van 2024.

Meer informatie vind je hier

Contact voor de media

Philémon Heutte (Edelman Global Advisory voor Belgian Shell) | philemon.heutte@edelmanega.com | +32 473 499 567

Coralie Jacquemin (Carrefour België) | coralie_jacquemin@carrefour.com| +32 473 99 05 24

Marlies De Keukelaere (Redevco Belgium) | marlies.de.keukelaere@redevco.com | +32 485 46 13 28

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen die in ons land meer dan 700 winkels telt - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels, en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten, in de fysieke winkels als online, een totaalbeleving met een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.be/, onze website https://www.carrefour.be/nl.html of LinkedIn: @CarrefourBelgium

Over Redevco

Redevco, onderdeel van COFRA Holding AG, is een Europese vastgoedspeler gespecialiseerd in stedelijke vernieuwing. Het bedrijf wil een positieve impact te creëren door steden te helpen leefbaarder en duurzamer te maken. Namens onze klanten investeert Redevco in vastgoed met het oog op de ontwikkeling van toekomstbestendige gebouwen op dynamische stedelijke locaties waar mensen willen wonen, werken en recreëren. Onze gespecialiseerde beleggingsstrategieën richten zich op herbestemming van winkelvastgoed tot gemengd gebruik, op de segmenten wonen, vrije tijd & horeca en op retailparken. Dit gecombineerd met onze lokale vastgoedkennis en de schaal van ons pan-Europees platform stellen ons in staat waarde te creëren voor zowel onze investeerders als gebruikers. Onze zeer ervaren professionals kopen, ontwikkelen, verhuren en beheren panden, zodat de portefeuilles de behoeften van onze klanten optimaal weerspiegelen. Wij geloven in langetermijninvesteringen waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Het totale vermogen onder beheer van Redevco bedraagt ongeveer 9,7 miljard euro www.redevco.com

Cautionary note

The companies in which Shell plc directly and indirectly owns investments are separate legal entities. In this announcement, “Shell”, “Shell Group” and “Group” are sometimes used for convenience where references are made to Shell plc and its subsidiaries in general. Likewise, the words “we”, “us” and “our” are also used to refer to Shell plc and its subsidiaries in general or to those who work for them. These terms are also used where no useful purpose is served by identifying the particular entity or entities. ‘‘Subsidiaries’’, “Shell subsidiaries” and “Shell companies” as used in this announcement refer to entities over which Shell plc either directly or indirectly has control. Entities and unincorporated arrangements over which Shell has joint control are generally referred to as “joint ventures” and “joint operations”, respectively. “Joint ventures” and “joint operations” are collectively referred to as “joint arrangements”. Entities over which Shell has significant influence but neither control nor joint control are referred to as “associates”. The term “Shell interest” is used for convenience to indicate the direct and/or indirect ownership interest held by Shell in an entity or unincorporated joint arrangement, after exclusion of all third-party interest.

Forward-Looking Statements

This announcement contains forward-looking statements (within the meaning of the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995) concerning the financial condition, results of operations and businesses of Shell. All statements other than statements of historical fact are, or may be deemed to be, forward-looking statements. Forward-looking statements are statements of future expectations that are based on management’s current expectations and assumptions and involve known and unknown risks and uncertainties that could cause actual results, performance or events to differ materially from those expressed or implied in these statements. Forward-looking statements include, among other things, statements concerning the potential exposure of Shell to market risks and statements expressing management’s expectations, beliefs, estimates, forecasts, projections and assumptions. These forward-looking statements are identified by their use of terms and phrases such as “aim”, “ambition”, ‘‘anticipate’’, ‘‘believe’’, ‘‘could’’, ‘‘estimate’’, ‘‘expect’’, ‘‘goals’’, ‘‘intend’’, ‘‘may’’, “milestones”, ‘‘objectives’’, ‘‘outlook’’, ‘‘plan’’, ‘‘probably’’, ‘‘project’’, ‘‘risks’’, “schedule”, ‘‘seek’’, ‘‘should’’, ‘‘target’’, ‘‘will’’ and similar terms and phrases. There are a number of factors that could affect the future operations of Shell and could cause those results to differ materially from those expressed in the forward-looking statements included in this announcement, including (without limitation): (a) price fluctuations in crude oil and natural gas; (b) changes in demand for Shell’s products; (c) currency fluctuations; (d) drilling and production results; (e) reserves estimates; (f) loss of market share and industry competition; (g) environmental and physical risks; (h) risks associated with the identification of suitable potential acquisition properties and targets, and successful negotiation and completion of such transactions; (i) the risk of doing business in developing countries and countries subject to international sanctions; (j) legislative, judicial, fiscal and regulatory developments including regulatory measures addressing climate change; (k) economic and financial market conditions in various countries and regions; (l) political risks, including the risks of expropriation and renegotiation of the terms of contracts with governmental entities, delays or advancements in the approval of projects and delays in the reimbursement for shared costs; (m) risks associated with the impact of pandemics, such as the COVID-19 (coronavirus) outbreak; and (n) changes in trading conditions. No assurance is provided that future dividend payments will match or exceed previous dividend payments. All forward-looking statements contained in this announcement are expressly qualified in their entirety by the cautionary statements contained or referred to in this section. Readers should not place undue reliance on forward-looking statements. Additional risk factors that may affect future results are contained in Shell plc’s Form 20-F for the year ended December 31, 2021 (available at www.shell.com/investor and www.sec.gov). These risk factors also expressly qualify all forward-looking statements contained in this announcement and should be considered by the reader. Each forward-looking statement speaks only as of the date of this announcement, 2 June 2022. Neither Shell plc nor any of its subsidiaries undertake any obligation to publicly update or revise any forward-looking statement as a result of new information, future events or other information. In light of these risks, results could differ materially from those stated, implied or inferred from the forward-looking statements contained in this announcement.

Shell’s net carbon footprint

Also, in this announcement we may refer to Shell’s “Net Carbon Footprint” or “Net Carbon Intensity”, which include Shell’s carbon emissions from the production of our energy products, our suppliers’ carbon emissions in supplying energy for that production and our customers’ carbon emissions associated with their use of the energy products we sell. Shell only controls its own emissions. The use of the term Shell’s “Net Carbon Footprint” or “Net Carbon Intensity” are for convenience only and not intended to suggest these emissions are those of Shell plc or its subsidiaries.

Shell’s net-Zero Emissions Target

Shell’s operating plan, outlook and budgets are forecasted for a ten-year period and are updated every year. They reflect the current economic environment and what we can reasonably expect to see over the next ten years. Accordingly, they reflect our Scope 1, Scope 2 and Net Carbon Footprint (NCF) targets over the next ten years. However, Shell’s operating plans cannot reflect our 2050 net-zero emissions target and 2035 NCF target, as these targets are currently outside our planning period. In the future, as society moves towards net-zero emissions, we expect Shell’s operating plans to reflect this movement. However, if society is not net zero in 2050, as of today, there would be significant risk that Shell may not meet this target.