Shell Advance Racing M

Shell Advance Racing M biedt uitzonderlijke bescherming onder de meest meedogenloze racesituaties, zelfs bij de hoogste toerentallen bij 2-takt karts. De unieke samenstelling is gebaseerd op castorolie en synthetische componenten en is speciaal getest voor 2-takt racemotoren. Deze olie voorkomt schuren, klemmende zuigerveren en het vormen van afzettingen, waardoor de motor betrouwbaar werkt wanneer het maximale vermogen wordt gevraagd.

Advance Racing M is een technologie die zijn sporen heeft verdiend tijdens races (wereldkampioenschap karten). De gemakkelijke verbranding maakt snelle aanpassing aan nieuwe bestuurders vereisten, verbeterde acceleratie, prestaties en krachtafgifte mogelijk. Daarnaast wordt bougievervuiling geminimaliseerd dankzij het zeer lage asgehalte, zodat het rendement ervan hoog blijft.

Advance Racing M is onverdund en daarom aanbevolen voor gebruik in een voormengsysteem met een mengverhouding van 1:16 voor karts en 1:25 voor motorfietsen, tenzij anders aanbevolen door motorfabrikanten. Advance Racing M mag niet worden gebruikt in buitenboordmotoren. Voor dergelijke toepassingen wordt het gebruik van de juiste Shell Nautilus-olie aanbevolen.

Advance Racing M is niet optimaal geschikt voor ‘gebruik op de weg’. Voor 2-takt motoren voor het wegverkeer zijn Advance Ultra 2, VSX 2, Scooter Plus 2 of Scooter 2 de aanbevolen types.

Advance Racing M is goedgekeurd door FIM/FIA-CIK. Deze olie voldoet aan de eisen van de viscositeitsklasse SAE J 300 30.