Een nieuwe generatie Shell V-Power racingbrandstoffen werd ontwikkeld in samenwerking met ACO, FIA en de andere deelnemende fabrikanten. Betere prestaties met een lager verbruik vormen de basis voor toekomstige modellen voor de openbare weg.

Het afsluitende evenement van het seizoen is de legendarische 24 uren van Le Mans, één van de belangrijkste sportevenementen ter wereld. Maar ook de rest van het FIA World Endurance Championship (WEC) seizoen is niet minder gedenkwaardig: Een reeks van zes uur durende races die worden gestreden van Europa tot het Midden-Oosten, Azië en de VS.

Shell V-Power racingbenzine en -diesel evolueerde voor het seizoen van 2014 om de deelnemende fabrikanten, Audi, Porsche en Toyota te helpen een verlaging van 30% in brandstofverbruik te bereiken. De gezamenlijke inspanningen om dit doel te bereiken en de verdere ontwikkeling betekenen dat alle deelnemers voordeel halen uit de Shell V-Power-racingbrandstoffen. Een ongeziene mengeling van snelheid en duurzaamheid horen daarbij.

  • De klok rond racen, de 24 uren van Le Mans is het meest gekende 24-uren evenement in de motorsport.
  • Wetenschappers van Shell en deelnemende teams werken samen om een sportspektakel te creëren met voordelen voor de volgende generatie baantechnologie.
  • Diversiteit is troef aangezien zowel benzine- als dieseltechnologie wordt ontwikkeld in een testveld van rasechte sportwagenprototypes tot op productie gebaseerde GT-auto's.

Meer in Motorists

Shell-brandstoffen

Ontdek het unieke gamma brandstoffen van Shell en de technologische expertise die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van elke druppel.

Shell Helix-automotoroliën

Ontwikkeld om aan uw behoeften te voldoen – onder alle rijomstandigheden. Ontdek vandaag de complete productlijn.