Shell V-Power brandstoffen

Hij is er. Onze beste brandstof ooit. Ontdek hoe nieuwe Shell V-Power onze beste brandstof prestaties en efficientie levert.

Wat bepaalt de brandstofprijzen?

Brandstofprijzen worden beïnvloed door zowel mondiale, landelijke als lokale factoren. Lees er alles over.

Alternatieve brandstoffen

Shell wil actief bijdragen aan de energietransitie naar hernieuwbare energie. Daarom bieden wij steeds meer alternatieve brandstoffen, zoals LNG, LPG, GTL en elektrisch laden.

Nieuwe brandstofstickers naar aanleiding van nieuwe regelgeving binnen de Europese Unie

Vanaf 12 oktober 2018 zijn er nieuwe brandstofstickers zichtbaar op alle pompen en op nieuwe voertuigen binnen de Europese Unie. Met deze nieuwe brandstofstickers kunt u overal in de Europese Unie gemakkelijk de juiste brandstof soort voor uw voertuig herkennen.

De nieuwe brandstofstickers worden ook wel CEN labels genoemd. Een werkgroep van het CEN (Europees Comité voor Normalisatie) heeft deze labels ontworpen. Via de verschillende labels wordt er onderscheid gemaakt tussen drie hoofdgroepen met elk een herkenbare vorm:

  • Benzine herkent u aan de ronde sticker, het getal na de E geeft het maximumpercentage bio-ethanol aan dat er in verwerkt mag worden.
  • Diesel herkent u aan de vierkante sticker, het getal na de B geeft het maximumpercentage bio-diesel aan dat er in verwerkt mag worden.
  • Gas herkent u aan de ruitvormige sticker, de letters in de ruit geven aan welk type gas er getankt kan worden.

De stickers zijn puur ontwikkeld om overal in Europa gemakkelijk de juiste brandstof te kunnen vinden. De brandstof aan de pomp zal dus niet veranderen, u tankt precies hetzelfde als altijd. Bij nieuwe voertui gen geleverd na 12 oktober 2018, zijn de nieuwe stickers ook nabij de brandstofvulopening en in het instructieboekje zichtbaar.

De Shell brandstoffen in België worden aangeduid met de volgende CEN labels:

  • EuroSuper 95 - E10
  • Shell V-Power - E5 (Echter in Shell V-Power zit geen bio-ethanol)
  • Diesel - B7
  • Shell V-Power Diesel - B7

Zie ook

Motorsport

Het technische partnerschap van Shell met Scuderia Ferrari, race- en coureursprofielen voor de Shell Advance Asia Talent Cup en volg het Ducati-team.

Shell oliën en smeermiddelen

Ontdek ons gamma smeermiddelen van wereldklasse en de technologische inzichten die hebben geleid tot hun formulering.

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.