Wat houdt de DYNAFLEX-technologie in?

 • DYNAFLEX-technologie is de naam voor onze nieuwste generatie geavanceerde formules voor benzine- en dieselbrandstoffen.
 • Al onze nieuwste generatie brandstoffen zijn samengesteld met onze nieuwe DYNAFLEX-technologie.
 • Aangezien benzine en diesel van elkaar verschillen, hebben we voor elk brandstoftype unieke DYNAFLEX-formules ontwikkeld.
 • Moderne motoren worden steeds efficiënter. Daardoor worden brandstoffen blootgesteld aan zwaardere omstandigheden (zoals hogere temperaturen en druk) waardoor zich verontreinigingen kunnen vormen op essentiële onderdelen van het brandstofsysteem, zoals inlaatkleppen en brandstofinjectoren.
 • Alle DYNAFLEX-formules zijn complexe mixen die speciaal zijn ontwikkeld om de door de fabrikant ontwikkelde motorefficiëntie te behouden. DYNAFLEX-technologie wordt verrijkt door krachtige reinigingsmiddelen die essentiële onderdelen van het brandstofsysteem schoon houden en deze beschermen tegen afzettingen die de prestaties negatief beïnvloeden.1
 • Onze Shell V-Power brandstoffen zijn ook ontwikkeld om bestaande afzettingen in het brandstofsysteem te verwijderen.1
 • Onze Shell benzinebrandstoffen met DYNAFLEX-technologie bevatten tevens onze nieuwe wrijvingsverminderende moleculen die ervoor zorgen dat het zuigersysteem in het hart van de motor vrijer kan draaien, waardoor energieverspilling in de vorm van hitte wordt gereduceerd.2

Hoe werkt DYNAFLEX-technologie in motoren?

Onze uitdaging – Afzettingen in brandstofsystemen

Het team wetenschappers van Shell heeft DYNAFLEX-formules op maat ontwikkeld voor diesel- en benzinemotoren. Bij het ontwikkelen van onze nieuwe DYNAFLEX-formules hebben we ons gebaseerd op meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van brandstoffen. Autofabrikanten wereldwijd streven naar verbeterde motorefficiëntie. Onze nieuwe DYNAFLEX-formules zijn gebaseerd op onze ervaring en inzichten in de vereisten van zowel oudere als moderne motoren. Moderne motoren worden kleiner maar met behoud van een hoge vermogensafgifte en maken vaak gebruik van nieuwe technologieën (zoals directe brandstofinspuiting en turbo) om prestaties en efficiëntie te realiseren.

In de loop der tijd kunnen zich afzettingen vormen in essentiële onderdelen van het brandstofsysteem, zoals brandstofinjectoren in dieselmotoren en inlaatkleppen/brandstofinjectoren in benzinemotoren. De DYNAFLEX-formules van Shell zijn ontwikkeld om de afzetting van verontreinigingen in essentiële onderdelen van het brandstofsysteem te beheersen.De ontwikkeling van onze nieuwe reeks Shell brandstoffen met DYNAFLEX-technologie is gebaseerd op ons meerjarig onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma dat tests omvatte met meer dan 240 auto’s over meer dan 3 miljoen kilometer weg.3

Onze oplossingen

Shell Diesel

In dieselmotoren kunnen vuile injectoren bijdragen aan inefficiënte verbranding. DYNAFLEX-technologie in Shell Diesel bevat krachtige nieuwe en verbeterde reinigingsmoleculen die zorgen voor een schonere injector.1 Tests hebben uitgewezen dat motoren met Shell Diesel met DYNAFLEX-technologie aanzienlijk minder te kampen hebben met vermogensverlies door afzettingen. ook hebben deze motoren schonere brandstofinjectoren die de motorefficiëntie helpen garanderen.1

Shell EuroSuper 95 Benzine

DYNAFLEX-technologie in Shell EuroSuper 95 Benzine is ontwikkeld om onderdelen van het brandstofsysteem, zoals inlaatkleppen en brandstofinjectoren, schoon te houden met behulp van geavanceerde reinigingsmoleculen.1 Door het brandstofsysteem schoon te houden, kunnen motoren functioneren zoals bedoeld, en schonere inlaatkleppen/ brandstofinjectoren garanderen optimale motorefficiëntie.1

DYNAFLEX-technologie in Shell EuroSuper 95 Benzine bevat ook onze nieuwste generatie wrijvingsverminderende moleculen.Wrijving vindt plaats wanneer bewegende onderdelen over elkaar heen schuiven, en vormt een bron van verspilling en inefficiëntie in motoren. Een belangrijk gebied waar sprake is van energieverlies door wrijving is tussen de zuigers en de cilinderwand. De nieuwe wrijvingsverminderende moleculen in Shell Diesel met DYNAFLEX-technologie vormen een laag over essentiële onderdelen van het zuigersysteem. Hierdoor kunnen deze vrijer over elkaar heen bewegen, waardoor er minder energieverspilling optreedt en de motorefficiëntie behouden blijft.2 Onze nieuwe Shell EuroSuper 95 Benzine met DYNAFLEX-technologie, die nieuwe wrijvingsverminderende moleculen bevat, heeft bewezen betere prestaties mogelijk te maken onder zware omstandigheden, zowel op de snelweg als in de stad.4

Shell V-Power Benzine – ontwikkeld voor nog betere prestaties en efficiëntie

DYNAFLEX-technologie in Shell V-Power Benzine is samengesteld met krachtige reinigingsmoleculen die vuilafzettingen in de motor helpen te voorkomen en te verwijderen.1 Onze geavanceerde formule is ontwikkeld om te werken onder de extreme omstandigheden van het brandstofinlaatsysteem en verwijdert afzettingen.Hierdoor blijft het brandstofinlaatsysteem schoon waardoor de motor beter kan draaien en de prestaties van uw auto verbeteren.1 Nieuwe Shell V-Power Benzine met DYNAFLEX-technologie bevat 3x meer wrijvingsverminderende moleculen en 3x meer reinigingsmoleculen (in vergelijking met onze Shell EuroSuper 95 Benzine met DYNAFLEX-technologie) die de efficiëntie en prestaties verbeteren.5 Onze vernieuwde Shell V-Power Benzine met DYNAFLEX-formule bezit verbeterde wrijvingsverminderende moleculen die bewezen betere prestaties mogelijk maken onder zware omstandigheden, zowel op de snelweg als in de stad.5

Shell V-Power Diesel – ontwikkeld voor nog betere prestaties en efficiëntie

Verbeterde reinigingsmoleculen in Shell V-Power Diesel met DYNAFLEX-technologie kunnen vuile brandstofinjectoren in motoren reinigen.6 Onze geavanceerde nieuwe DYNAFLEX-technologie in Shell V-Power Diesel is ontwikkeld voor werking onder de extreme omstandigheden van het brandstofinjectiesysteem en verwijdert afzettingen.1 Shell V-Power Diesel heeft het vermogen tot 100% van de prestaties van uw motor te herstellen die verloren zijn gegaan door afzettingen in de brandstofinjectoren. En schonere brandstofinjectoren garanderen optimale motorefficiëntie.7

Disclaimers

 1. Helpt de belangrijkste onderdelen van het brandstofsysteem, zoals inlaatkleppen en / of brandstofinjectoren, schoon te houden van prestatieverminderende vuilafzettingen. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl.
 2. Wrijvingsverminderende moleculen helpen kritieke motoronderdelen. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl. Er worden geen garanties afgegeven.
 3. Sinds 2009 zijn testen zijn uitgevoerd met Europese en Aziatische voertuigen van een groot aantal fabrikanten. Niet alle van deze voertuigen zijn beschikbaar in Nederland.
 4. In vergelijking met voorgaande formulering van Shell reguliere brandstof in demonstratietesten. Wrijvingsverminderende moleculen helpen kritieke motoronderdelen. Er worden geen garanties afgegeven. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl.
 5. Versterkt in vergelijking met Shell reguliere brandstof in demonstratietesten. Helpt de belangrijkste onderdelen van het brandstofsysteem, zoals inlaatkleppen en / of brandstofinjectoren, schoon te houden van prestatieverminderende vuilafzettingen. Wrijvingsverminderende moleculen helpen kritieke motoronderdelen. 3x meer moleculen komt niet overeen met 3x meer reinigings- of wrijvingsverminderend effect. Er worden geen garanties afgegeven. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl.
 6. Versterkt in vergelijking met Shell reguliere brandstof. Helpt de belangrijkste onderdelen van het brandstofsysteem, zoals brandstofinjectoren schoon te houden van prestatieverminderende vuilafzettingen. Wrijvingsverminderende moleculen helpen kritieke motoronderdelen. Er worden geen garanties afgegeven. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl.
 7. Helpt prestaties te herstellen door het verwijderen van prestatieverminderende vuilafzettingen van belangrijke onderdelen van het brandstofsysteem zoals injectoren in industrie standaardtesten uitgevoerd volgens DW10B. Daadwerkelijke effecten en voordelen kunnen variëren naargelang het type voertuig, conditie van het voertuig en de rijstijl. Er worden geen garanties afgegeven.

Meer over Shell brandstoffen

Shell V-Power Diesel

Ontdek hoe Shell V-Power Diesel speciaal is samengesteld om te voldoen aan de eisen van moderne dieselmotoren.

Shell V-Power Benzine

Onze nieuwste generatie Shell V-Power Benzine met een octaangetal van RON 98, zorgt voor meer efficiëntie en nog betere prestaties.