Productafbeelding Shell Rimula R6 ME

smeermiddelen

Hoe heet, koud, steil, stoffig, modderig of langdurig de omstandigheden ook zijn waaronder uw voertuig moet presteren, u weet dat uw olie uw motor onder alle omstandigheden beschermt. 

De 'Energised Protection' van Shell Rimula-oliën voor zware dieselmotoren biedt onafgebroken bescherming op drie cruciale vlakken:

  1. Zuurregeling – aantoonbare vermogensadditieven dragen bij aan de corrosiebescherming tegen zuren die zich vormen bij de verbranding van brandstof.
  2. Afzettingsregeling – houdt de motor schoon voor consistente prestaties en een lange levensduur.
  3. Slijtageregeling - houdt bewegende metalen oppervlakken volledig gescheiden van elkaar voor een langere levensduur.

Shell Rimula R6 ME

Shell Rimula R6 ME reageert op en past zich aan de veranderende omstandigheden in uw motor aan om brandstofbesparende prestaties te leveren zonder de duurzaamheid of de onderhoudsintervallen te beïnvloeden.

Beschermende kracht

Gebruik van multifunctionele dispergeeradditieven, verder geactiveerd door gebruik van synthetische basisoliën
heeft geleid tot een olie die de langste olieverversingsintervallen heeft bereikt bij Mercedes-Benz en MAN in een brandstofbesparende SAE 5W-30-viscositeitsklasse*. De beproefde technologie is vaak de "first fill" geweest voor een aantal van Europa’s toonaangevende vrachtwagenproducenten.

* Vergeleken met SAE 15W-40-klassen

Energiebesparingen

Shell heeft altijd vooropgelopen bij de ontwikkeling van brandstofbesparende smeermiddelen. Via het onderzoek in onze laboratoria en in samenwerking met onze klanten hebben we duidelijk aangetoond welke voordelen een goed samengestelde, energiebesparende olie kan bieden. Het schema hieronder toont een aantal van de besparingen die we hebben bereikt. Aanzienlijke voordelen, gewoonlijk variërend van 2% tot meer dan 4%, zijn gemeten bij gebruik op de openbare weg in vergelijking met conventionele oliën (SAE 15W-40). Dat betekent lagere bedrijfskosten voor wagenpark- en busbedrijven.

Bewezen brandstofbesparingen

Hier vindt u een aantal van de brandstofbesparingsniveaus die behaald zijn met het gebruik van Shell Rimula R6 ME:

Onderhoudsbesparingen: Shell Rimula R6 ME voldoet aan de laboratoriumeisen van Mercedes-Benz- en MAN-goedkeuringen voor lange olieverversingsintervallen.

Verlengde olieverversingsintervallen: In samenwerking met een groot wagenpark hebben we met praktijktoepassingen aangetoond dat Shell Rimula R6 ME de zuigerafzettingsbescherming kan overtreffen die door Mercedes-Benz wordt geëist bij olieverversingsintervallen die meer dan twee keer zo groot zijn als de normaal goedgekeurde maxima*.

* Raadpleeg altijd uw voertuigfabrikant of de dealer voordat u de olieverversingsintervallen verlengt.

Specificaties en goedkeuringen

SAE-viscositeitsklasse: 5W-30

ACEA: E4; API: CF; DAF: HP-1/2; MAN: 3277; MB-goedkeuring: 228.5; MTU: Categorie 3; Volvo: VDS-2.

De hierboven aangegeven productspecificaties kunnen van tijd tot tijd verschillen en mogelijk zijn niet alle producten te koop in België.  Voor specifieke aanbevelingen voor uw voertuig uit onze Belgische productportfolio verwijzen wij u naar ons gratis online hulpprogramma  Shell LubeMatch.

Moet u Shell Rimula R6 ME gebruiken?

Shell Rimula R6 ME is geschikt voor gebruik in moderne motoren met hoge vermogens waaronder aandrijvingen met turbolader en

interkoeler. Met aangetoonde prestaties in de transport- en openbaarvervoersectoren op de openbare weg is deze olie een uitstekende keuze voor vrachtwagen- en busbedrijven die brandstof- en onderhoudskosten onder controle willen houden.

Voor betere prestaties en bescherming van de nieuwste lage-emissiemotoren, vooral als deze zijn uitgerust met een roetfilter (DPF) en/of een katalysator, adviseren wij het gebruik van onze geavanceerde emissiebeperkende producten Shell Rimula R6 LM of LME.

Zie ook

Shell LubeMatch

Vind de juiste olie voor uw voertuig met LubeMatch van Shell

Shell App

Gebruik de Shell App om gemakkelijk en snel te betalen bij de pomp via je smartphone, van de voordelen te genieten van Shell GO+ of om het dichtsbijzijnde Shell-station te vinden.