Een nieuwe oplossing voor een beter fleet management

Shell Telematics levert alle nodige informatie voor bedrijven om het meeste uit hun wagenpark te halen. Door de gegevens van de Shell-kaart te combineren met deze van het voertuig, vereenvoudigt de oplossing het hele beheerproces. De functies van Shell Telematics omvatten het in real time traceren van de locatie en bewegingen van alle voertuigen, een beschrijving van de gemaakte ritten met datum en tijd, de mogelijkheid om het gedrag van individuele bestuurders te beoordelen, tot zelfs het opsporen van fraude met brandstof waarvan ze het slachtoffer zouden kunnen zijn.

De functies van Telematics kunnen desgewenst worden aangepast aan de activiteiten van een bedrijf. Ze kunnen volledig worden beheerd via een handig en gebruiksvriendelijk online portaal.

"In ons Dynamic Data Report hebben we de werkelijke waarde onderzocht van een datagestuurde aanpak voor het beheer van een wagenpark. We zijn trots Shell Telematics nu in België te kunnen lanceren in nauwe samenwerking met Geotab, een van de toonaangevende leveranciers van telematics-oplossingen. We willen immers voortdurend innoveren en onze klanten en partners doeltreffende oplossingen aanbieden die op hun behoeften zijn afgestemd", zegt Laurent Charlot, Sales Manager Shell Fleet Solutions.

Efficiëntie, productiviteit en veiligheid van de activiteiten garanderen

Door de veiligheid en productiviteit van de stroomopwaartse activiteiten te waarborgen met een oplossing zoals Telematics kunnen fleet managers potentiële problemen sneller en efficiënter voorkomen, met een beter beheer van het wagenpark als resultaat. Shell Telematics kan de vlootactiviteiten helpen verbeteren door middel van de volgende functies:

  • Efficiëntie – functies zoals brandstofrapporten, routeoptimalisatie en chauffeursanalyses stellen fleet managers in staat trends te identificeren die een aanzienlijke impact hebben op de algehele efficiëntie.
  • Productiviteit – met regelmatige onderhoudsherinneringen stelt het nieuwe systeem fleet managers in staat om voorspellend onderhoud te overwegen, waardoor mogelijke stilstand door onverwachte defecten wordt vermeden.
  • Veiligheid – fleet managers kunnen de prestaties en het gedrag van bestuurders controleren, zoals versnellingen, overmatig stationair draaien en hard remmen. Shell Telematics staat ook in voor de veiligheid door transacties te monitoren en te waarschuwen voor ongebruikelijke activiteiten met de kaart en gebruik van het voertuig op basis van gedetailleerde rapporten.

Oplossingen die bijdragen tot een verminderde CO2-uitstoot

Shell wil zijn klanten helpen om hun CO2-uitstoot te verminderen en ontwikkelt daarvoor nieuwe oplossingen. Shell Telematics maakt groener rijden mogelijk door gegevens te verzamelen over optrekken, remmen en te hard rijden. Die informatie wordt onmiddellijk geanalyseerd en kan worden gebruikt om het rijgedrag voortdurend te verbeteren.

 "Wij zijn ons al lang bewust van de klimaatuitdaging en de rol van energie voor een duurzame levenskwaliteit. Shell profileert zich met zijn Telematics-oplossing als een partner voor zijn klanten om de veiligheid te verbeteren en fleet managers te helpen hun koolstofvoetafdruk te verkleinen,” besluit Laurent Charlot.