Zorg er altijd voor dat u flexibel genoeg bent om op de gepaste manier te reageren op de situatie voorhanden.

1. Wees alert

Als we de regels beschouwen als richtlijnen en niet als strikte verplichtingen, dan weten we wanneer ze wel en niet toepasbaar zijn. Zorg er altijd voor dat u flexibel genoeg bent om op de gepaste manier te reageren op de situatie voorhanden.

 

Silhouet van een man

2. U staat centraal

Vergeet niet dat het niet alleen om het voertuig draait. Wees u bewust van uw omgeving, het type auto en de specifieke vaardigheden die vereist zijn. Zorg ervoor dat uw concentratie en bewustzijn achter het stuur perfect zijn en uw vaardigheden zullen volgen.

 

Bord kronkelende weg

3. Controleer uw angst

Ons instinct zorgt ervoor dat we angst de overhand laten nemen als we een probleem tegenkomen op de weg.  Maar door aan uw vertrouwen te werken leert u logisch te handelen met gezond verstand om het hoofd koel te houden bij elke uitdaging.

 

Veiligheid is een vaardigheid

4. Veiligheid is een vaardigheid

Er zijn 3 soorten bestuurders: mensen die zelf ongevallen veroorzaken, mensen die betrokken geraken bij de ongevallen van anderen en mensen die gewoon geen ongevallen hebben.  Ook goede bestuurders kunnen een ongeval hebben, maar het is belangrijker om veilig te blijven.

 

mobiele telefoon

5. Zorg zelf niet voor afleiding

Maak gebruik van uw omgeving.  U moet meer doen dan alleen maar naar de radio luisteren en uitkijken voor flitspalen  – Anticipeer mogelijke gevaren en ze zullen u niet verrassen.

 

Tekening van konijn

6. Wees op alles voorbereid

Zorg ervoor dat u de weg goed inschat zodat u de aanleidingen tot mogelijke ongevallen kunt herkennen. Niet elk ongeval is onvermijdelijk.

 

Tekening van rode snelheidsmeter

7. Doe het rustig aan

Snel rijden doet u op een racecircuit. Als u rijdt tegen een rustige, ontspannen snelheid, dan hebt u meer dan voldoende tijd om te reageren op alles wat u tegenkomt.

 

Let op uw stuur

8. Let op uw stuur

De meeste mensen besteden niet genoeg aandacht aan hun stuurgedrag. Als een auto de controle begint te verliezen, dan is het stuurwiel de eerste plaats waar u dit voelt en waar u moet reageren.

 

illustratie van rem, gas en koppeling

9. Rij soepel

Stuur en rem voorzichtig. Draai uw stuur snel en geleidelijk, maar vermijd bruuske bewegingen. Blijf goed geconcentreerd zodat u vroeger kunt remmen en met een soepelere beweging.

 

Teken snelheidslimiet 70

10. Ken uw limieten

Als u geen rijcursus voor gevorderden hebt gevolgd, is uw kennis beperkt. Het is belangrijk dat u uw eigen beperkingen als een bestuurder kent.

 

Meer in consumenten

Tips om zuinig te rijden

Kleine wijzigingen in uw rijstijl kunnen voor een grote brandstofbesparing zorgen. Volg onze tips en kom te weten hoe u nog verder kunt rijden voor minder geld.

Shell-brandstoffen

Ontdek het unieke gamma brandstoffen van Shell en de technologische expertise die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van elke druppel.

Motoroliën en smeermiddelen van Shell

Shell is wereldwijd de nummer één leverancier van smeermiddelen en kent een geschiedenis van 70 jaar innovatie. Verken Shell’s gamma motoroliën en smeermiddelen voor auto’s, motorfietsen, vrachtwagens en meer.