4-cilinder motor

Geef uw auto wat liefdevolle aandacht

Een goed afgestemde motor zal een verrassende hoeveelheid brandstof besparen. En al wat u nodig hebt is eenvoudig onderhoud en routine-service.

 

Gewicht met het opschrift kg

Maak het lichter

Elke extra kilo kan een invloed hebben op uw brandstofverbruik. Houd uw koffer en achterbank daarom vrij van onnodige items die gewicht toevoegen aan uw voertuig (bijv. golfclubs).

Klok geeft tien na twaalf aan

Motor aan of uit?

Stationair draaien brengt u nergens naartoe, maar verbrandt wel brandstof. Als u in een wachtrij staat of als u langer dan 10 seconden op iemand moet wachten, zet dan de motor uit.

 

Schakel daarom altijd een versnelling hoger als uw auto dit kan.

Rustig aan

Hoe hoger de versnelling waarin u rijdt, hoe lager de motorsnelheid, wat de brandstofefficiëntie kan verbeteren. Schakel daarom altijd een versnelling hoger als uw auto dit kan.

 

Auto met een dakkoffer

Gladde klant

Het openen van ramen of stapelen van dozen op het dak kan een enorme impact hebben op uw brandstofverbruik door de luchtweerstand te vergroten. Sneller rijden zal ook de windweerstand vergroten en er voor zorgen dat u meer brandstof verbruikt.

Symbool van een sneeuwvlok in een rechthoek

Geen elektriciteit, geen probleem

Over het algemeen zal alles wat elektriciteit nodig heeft van de batterij ook brandstof verbruiken, zoals de airconditioning. Maar een accu in slechte staat is nog erger. Houd daarom de gezondheid van uw accu in het oog. 

 

Autonavigatie toont een pin op de kaart

Timing is alles

Rijden in een verkeer waar veel moet worden gestopt en gestart zal een negatieve invloed hebben op uw brandstofverbruik. Vermijd daarom als pendelaar de spits als dit mogelijk is. U zult een echt verschil opmerken in uw verbruik.

 

Groene snelheidsmeter tegen een gele achtergrond

Open uw ogen

Denk vooruit tijdens het rijden. Begin vroeger af te remmen aan rode lichten in de plaats van volledig te stoppen of ga wat sneller rijden voordat u de voet van een heuvel bereikt. Al deze kleine dingen kunnen voor een beter brandstofverbruik zorgen.

 

Brandstofpomp en tuit

Het belang van de brandstof

Niet alle brandstoffen zijn hetzelfde. Betere brandstoffen verbranden efficiënter en kunnen uw brandstofverbruik verlagen. Kies daarom altijd voor een brandstof van hoge kwaliteit. 

 

Tekening van band

Pompen maar

Banden met de juiste spanning zijn niet alleen veiliger, maar gaan ook langer mee. Ze verminderen ook de weerstand op de weg en verbeteren uw algemene brandstofefficiëntie.

Meer in consumenten

10 veiligheidstips

Volg het advies van Don Palmer en u zult een betere en veiligere bestuurder worden.

Zorg dragen voor uw voertuig

Hoe beter u voor uw voertuig zorgt, hoe beter uw voertuig voor u zal werken en hoe meer u zult genieten van elke rit.