Vijf nieuwe krachtige mengelingen van Shell V-Power racebrandstof werden in de auto's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen getankt tijdens het seizoen van 2015 als onderdeel van een meedogenloze, agressieve strijd om meer prestaties. Deze brandstofupgrades vormen één van de grootste veranderingen die Shell bijdraagde in de geschiedenis van het technische partnerschap met Scuderia Ferrari.

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie, de eerste motorolie op basis van aardgas, zorgde er bovendien voor dat de Ferrari V6-aandrijving met turbocharger één van de meest betrouwbare aandrijvingen was op het circuit in 2015.

Sebastian Vettel van Duitsland rijdt met zijn Ferrari tijdens oefening voor de Formule 1 Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps

De belangrijke prestatietoename van Shell zorgde voor een verbazend gemiddelde van 30 seconden over een race-afstand en heeft Scuderia Ferrari tot op vandaag 14 podiumplaatsen, drie overwinningen en een tweede plaats opgeleverd in het 2015 Formule 1kampioenschap voor constructeurs.

“Het was altijd al ons plan om een meer agressieve strategie te volgen in 2015 met de ontwikkeling van onze Shell V-Power racebrandstof in vergelijking met vorige jaren,” zei Guy Lovett, Innovation Manager, Motorsport, Shell. “We pasten onze lessen uit 2014, een jaar van nieuwe en innovatieve hybridetechnologie toe op onze racebrandstof van 2015, waarvan we vijf nieuwe krachtige mengelingen introduceerden.

“We werkten nauwer dan ooit samen met onze collega's in Maranello. We integreerden onze ontwikkelingsplannen volledig om het brandstof-motorpakket te optimaliseren. Het was fantastisch om te zien hoe ons harde werk werd beloond en het team het vermogen kreeg om te winnen. Nu gaat het harde werk verder in 2016.”

James Allison, technisch directeur van Scuderia Ferrari, voegde toe: “2015 was echt een positief jaar voor Scuderia Ferrari en we boekten grote vooruitgang in prestaties, vooral in de aandrijving, in vergelijking met vorig jaar.

De belangrijke verbeteringen die Shell teweegbracht met de Shell V-Power racebrandstof en Shell Helix Ultra-smeermiddel met PurePlus-technologie droegen echt bij tot onze eigen verbeteringen op het circuit. We kregen niet alleen meer paardenkracht, maar het leverd ook meer betrouwbaarheid op. Ons technisch partnerschap met Shell is nog nooit zo sterk geweest en we kijken er naar uit om samen ons werk verder te zetten de volgende vijf jaar om nog meer races en kampioenschappen te winnen.

Meer in Motorists

Shell en Ducati in MotoGP

Shell biedt u alle essentiële informatie over MotoGP, inclusief de geschiedenis, de races van dit seizoen en de Ducati Desmosedici GP-motorfiets.

De rol van Shell in de race

Het Track Lab-team van Shell is op elke race aanwezig aan de kant van het circuit, om de brandstoffen en smeermiddelen te testen die Ferrari het vermogen geven om te winnen.