Rally-auto rijdt snel in het ochtendlicht in het wereldkampioenschap rally

Het Hyundai Shell World Rally Team is een gloednieuwe naam in de meest prestigieuze rally ter wereld. Ze ontwikkelden een nieuwe auto in de vorm van de Hyundai i20 WRC en beschikken over een fantastische reeks rijtalenten.

Shell en Hyundai zijn al sinds 2005 globale partners, met een globale aftermarket-overeenkomst verspreid over 67 markten wereldwijd. Dit technische partnerschap van Shell tracht gezamenlijk een winnend voordeel te ontwikkelen voor Hyundai Motorsport op het hoogste niveau van wereldwijde rally.

De extreme temperaturen, hoogteverschillen en wegoppervlakken bieden Shell en Hyundai de meest adembenemende en extreme testomgeving mogelijk.

Van de klassieke Rallye Monte-Carlo in januari tot de slopende Wales Rally GB in november, de WRC vormt een ongelooflijke reeks uitdagingen. De temperaturen gaan van -40° in Zweden tot +30° in Mexico, coureurs geven hierbij plankgas en rijden tegen de klok op speciale tijdritten, op oppervlakken gaande van gravel, ijs en sneeuw, maar ook asfaltwegen.

Het Hyundai Shell World Rally Team biedt de ultieme en de meest extreme testomgeving voor Shell Helix race-smeermiddelen en Shell Helix-transmissieproducten. Door samen te werken om Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie te ontwikkelen verzekeren wij dat klanten overal ter wereld toegang krijgen tot de beste producten, waarvan bewezen is dat ze werken onder uitzonderlijke omstandigheden.

Meer in consumenten

Shell en het World Endurance Championship

Shell is opnieuw aanwezig op het FIA World Endurance Championship als officiële brandstofpartner voor de Automobile Club de l'Ouest.

Shell en Ducati

Wat we leren uit onze testomgeving met het Ducati Corse-team op het racecircuit wordt gebruikt om motorrijders oliën van topkwaliteit te bieden.