Ducati-racer op een recht stuk in het superbike-wereldkampioenschap

Superbike-wereldkampioenschap

Aanvankelijk waren FGSport en de laatste jaren ook Infront Sports verantwoordelijk voor het kampioenschap dat nu in handen is van Dorna. Het gevolg hiervan is dat het aantal motorfietsen aan de startstreep alleen maar is toegenomen, zeker sinds de introductie van de Evo-series die naast het Superbike-kampioenschap in 2014 doorging. Er zijn nu acht internationale fabrikanten en ongeveer 25 racers uit verschillende landen.

Er worden evenementen georganiseerd op enkele van de meest iconische racebanen ter wereld. Superbike-racers nemen deel aan twee races per ronde, wat betekent dat er een maximum van 50 kampioenschapspunten te winnen zijn tijdens elk raceweekend. Dit jaar staan er 14 evenementen op de Superbike-kalender gepland in 11 verschillende landen verspreid over vier continenten.

Jonathan Rea weerde vorig seizoen de Britse titeluitdager en Ducati-coureur Chaz Davies af en reed zich recht naar de hoogste plaats in het kampioenschap. De inspanningen van Davies droegen ook bij tot de tweede eindplaats voor het Italiaanse team in het kampioenschap voor fabrikanten.

The riders

Meer in Motorists

Technisch partnerschap van Shell met Ducati

De innovatie en ontwikkeling van Shell in MotoGP heeft er mede voor gezorgd dat Ducati Corse meerdere overwinningen in de wacht heeft gesleept dankzij onze nauwe technische samenwerking.

Shell en Ducati in MotoGP

Shell biedt u alle essentiële informatie over MotoGP, inclusief de geschiedenis, de races van dit seizoen en de Ducati Desmosedici GP-motorfiets.