Shell en Ducati strijden al sinds 2003 aan elkaars zijde in MotoGP, met een podiumplaats bij het debuut van het team en winst in de kampioenschappen voor coureurs, teams en constructeurs in 2007. Dit seizoen gaat het verhaal verder met zowel Ducati Corse als Pramac Racing.

Ducati is ook een belangrijke factor geweest in het Superbike-wereldkampioenschap sinds het ontstaan ervan in 1988. Het raceseizoen van 2014 stond in het teken van de comeback van een winnend partnerschap waarbij Shell samen met het Italiaanse team liefst zes World Superbike-coureurstitels en negen World Superbike fabrikantentitels won tijdens hun racerelatie sinds 1999.

Bekijk deze Ducati-pagina's waarin Shell u achter de schermen laat zien hoe brandstoffen en smeermiddelen worden ontwikkeld in de extreme en dynamische omgeving van motorracing. Zodat motorrijders van over de hele wereld er beter van worden.

Ducati-motorrijder rijdt 's nachts met motorfiets tegen hoge snelheid op een circuit

Het technische partnerschap met Ducati

Shell past zijn circuit-ervaring toe om de Shell V-Power brandstoffen en Shell Advance-smeermiddelen te ontwikkelen zodat motorrijders overal ter wereld voordeel kunnen halen uit de vooraanstaande technologie ontwikkeld op het circuit.

De resultaten zijn standvastig geweest tijdens de hele relatie. Shell bleef steeds gefocust op het bieden van 100% betrouwbaarheid aan Ducati en optimaliseerde ook voortdurend het vermogen van de motorfiets.

Andrew Greenall, Project Leader, Shell Advance technisch partnerschap met Ducati:
“Het technisch partnerschap tussen Shell en Ducati is van onschatbare waarde geweest voor onze ontwikkeling van hoog presterende producten voor op de weg. Ons werk met Ducati in MotoGP en Superbikes biedt de ultieme testbank voor Shell Advance-motorfietssmeermiddelen en Shell V-Power-brandstoffen. Waardoor we de innovatie en technologie van het circuit direct in onze producten voor de weg konden vertalen.”

Deze relatie is gebaseerd op een gemeenschappelijke passie voor technologie: Ducati levert legendarische motorfietsen voor op het circuit of de weg en Shell zet zich in om hoogwaardige brandstoffen en smeermiddelen te ontwerpen voor motorrijders overal ter wereld.

Meer in Motorists

Shell en Ducati in MotoGP

Shell biedt u alle essentiële informatie over MotoGP, inclusief de geschiedenis, de races van dit seizoen en de Ducati Desmosedici GP-motorfiets.

Shell en Ducati superbike-wereldkampioenschap

Shell biedt u alle essentiële informatie over Superbike: De geschiedenis, de races van dit seizoen en de Ducati 1199 Panigali.