NewMotion is door FCA gekozen als laadpartner voor hun zakelijke wagenparkklanten vanwege zijn sterke aanwezigheid in Europa. Door de samenwerking met NewMotion hebben FCA-klanten toegang tot een van de grootste openbare roamingnetwerken van het continent. Daarbij krijgen ze ook toegang tot het ecosysteem van NewMotion, waarbij ze profiteren van een zorgeloze installatie van EV-laadpunten op de werkplek en bij de medewerkers thuis. Bovendien beschikken ze over de NewMotion-laadpas waarmee ze toegang hebben tot meer dan 175.000 openbare laadpunten in Europa. Tot slot biedt NewMotion volledige ondersteuning, van de salesintake tot de installatie-afhandeling ter plekke, tot klantenservice in geval van nood. Alle nieuwe laadpunten in het NewMotion-netwerk zijn online verbonden wat resulteert in additionele ‘slimme’ functionaliteiten. Zo zorgt de laadinfrastructuur voor een automatische verdeling van het beschikbare netvermogen om zo alle aangesloten laadpunten te kunnen bereiken. Dit helpt FCA-klanten om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare laadinfrastructuur van NewMotion. Het voorkomt onnodige installatie van duurdere snelladers of onnodige upgrades van de netaansluiting. Ook kan het EV-laden gecombineerd worden met betaalfunctionaliteiten en data-inzichten, waardoor medewerkers de kosten voor thuisladen van een bedrijfsauto automatisch vergoed kunnen krijgen.

Slim beheer van alle laadinfrastructuur

Wagenparkbeheerders van grote bedrijven krijgen toegang tot Business Hub om alle aspecten van de NewMotion-laadinfrastructuur te monitoren, te analyseren en te beheren vanuit één centraal gebruiksvriendelijk platform. Omdat het beheren van een laadinfrastructuur op meerdere locaties complex kan zijn, helpt het platform FCA-klanten bij de configuratie van de rijderstoegang, de monitoring van het gebruik en het beheren van de kosten. Roberto Di Stefano, Head of e-Mobility EMEA bij FCA, licht de samenwerking toe: "De samenwerking met NewMotion is een van de vele diensten die Fiat Chrysler Automobiles zijn klanten aanbiedt. We maken hiermee het leven gemakkelijker voor degenen die besluiten een elektrische of geëlektrificeerde auto te kopen. We bieden onze zakelijke klanten eenvoudige, innovatieve oplossingen aan die nieuwe kansen opleveren wanneer zij uitdagingen tegenkomen als ze nieuwe vormen van e-mobiliteit omarmen."

"Met meer dan 10 jaar ervaring in deze branche hebben we de kennis en expertise om aan de groeiende wagenparkbehoeften van bedrijven te voldoen en ze te ondersteunen bij de overstap naar e-mobiliteit”, aldus Melanie Lane, CEO van NewMotion. “Ons ecosysteem van slimme laadoplossingen strekt zich uit over een groot aantal Europese landen. Dit betekent dat internationale klanten of bedrijven die beschikken over meerdere locaties er zeker van kunnen zijn dat ze overal toegang hebben tot dezelfde oplossingen. We kijken ernaar uit om Fiat Chrysler Automobiles te ondersteunen bij hun inspanningen om een soepele laadervaring te realiseren voor hun zakelijke EV-klanten.” De samenwerking tussen NewMotion en FCA komt beschikbaar in de volgende 12 landen: Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. De samenwerking wordt in de komende drie jaar geïmplementeerd.

Over NewMotion

NewMotion is een toonaangevende leverancier van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Met meer dan 70.000 installaties van laadpunten thuis, op het werk en op openbare locaties door heel Europa, is het NewMotion’s missie om iedereen in staat te stellen om zoveel mogelijk kilometers te rijden op schone energie. Het bedrijf biedt met ruim 175.000 laadpunten verspreid over 35 landen, toegang tot een uitgebreid roaming netwerk in Europa. Meer dan 300.000 geregistreerde rijders maken onderweg al gebruik van de NewMotion laadpas of app voor een naadloze laadervaring. Het bedrijf is lid van de Shell-groep, is ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd en speelt sinds 2009 een actieve leidende rol in de branche voor elektrische laadoplossingen. Voor meer informatie kijk op: http://www.newmotion.com/.

Over Fiat Chrysler Automobiles

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is een wereldwijde autofabrikant die voertuigen ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt in een portfolio van opwindende merken, waaronder Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram en Maserati. Het verkoopt ook onderdelen en diensten onder de naam Mopar en is actief in de sectoren componenten en productiesystemen onder de merken Comau en Teksid. FCA heeft wereldwijd bijna 200.000 mensen in dienst. Voor meer informatie kunt u terecht op www.fcagroup.com.