De Shell PurePlus-technologie is een revolutionair proces dat aardgas omzet in kristalheldere basisolie die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Een motorolie bestaat voor ongeveer 75-90% uit basisolie en dus is dit qua samenstelling een belangrijke stap voorwaarts.

De Shell PurePlus-technologie produceert een basisolie met betere prestaties op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping vergeleken met vooraanstaande traditionele basisolie. De olie draagt bij aan een langere levensduur van de motor, vermindert de onderhoudskosten en het olieverbruik. En levert een grotere brandstofbesparing en een schonere motor op.

Voordelen van Shell Helix Ultra

Prestaties

Verduidelijking van de snellere stroming van Shell Helix Ultra vergeleken met minerale olie

Uitzonderlijke prestaties bij extreme temperaturen

Shell Helix Ultra blijft goed presteren bij extreem hoge temperaturen voor optimale motorprestaties en bescherming. Ze biedt superieure weerstand tegen olieverslechtering, tot 32% beter dan de nieuwste industriestandaard*.

Dankzij de uitzonderlijke prestaties bij lage temperaturen stroomt Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie ook tot drie keer sneller bij -40 °C. Zo start de motor gemakkelijker en warmt hij sneller op**.

**Vergeleken met de API SN-specificatie en gebaseerd op Sequence IIIG-oxidatietest

**Vergeleken met de API SN-specificatie en gebaseerd op ASTM D484

Een schone motor

Verduidelijking van de positieve impact van Shell Helix Ultra op de motor

Onovertroffen bescherming tegen sludge

Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie helpt geavanceerde motoren te beschermen tegen schadelijke afzettingen die vermogen en prestaties in de weg staan.

De prestaties zijn op de weg bewezen. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft in praktijktesten bewezen de motor uitstekend schoon te houden. Onze testvoertuigen behielden hetzelfde brandstofverbruik en dezelfde prestaties als de dag dat ze de fabriek verlieten*.

Geen enkele motorolie reinigt uw motor beter**.

*Gebaseerd op een wagenparktest van 100.000 km

**Gebaseerd op de Sequence VG-sludge test met 0W-40

Minder vaak bijvullen

Verduidelijking van het lagere gebruik van Shell Helix Ultra vergeleken met inferieure oliën

Samenstelling voor lage dampvorming bespaart tijd en geld

Tot 50% minder verdamping vergeleken met inferieure motoroliën.* Waarom is dat belangrijk? Door de synthetische formulering voor lage dampvorming hoeft u minder vaak olie bij te vullen en bespaart u tijd en geld.

*Gebaseerd op ASTM D5800 NOACK-vluchtigheidsproef

Brandstofbesparing

Toelichting van de verminderde wrijving tussen onderdelen bij gebruik van Shell Helix Ultra-automotorolie

Voor meer brandstofbesparing

Hoe minder wrijving tussen de onderdelen van de motor, des te gemakkelijker kunnen de onderdelen bewegen en des te minder brandstof er wordt gebruikt. Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie heeft een lage viscositeit en samenstelling met lage wrijving waardoor tot 3% brandstofbesparing wordt gerealiseerd.*

* Gebaseerd op de ACEA M 111-brandstofverbruikstest vergeleken met de referentieolie voor de sector

Een revolutionair proces

Aardgas omzetten naar een kristalheldere basisolie

1. 1. Vergassing 2. 2. Synthese 3. Hydrocracking 4. GTL-producten
Methaan uit aardgas reageert met zuivere zuurstof, waardoor synthesegas ontstaat Synthesegas wordt aangevoerd via een reactor en omgezet naar een vloeistof, genaamd syncrude Syncrude wordt aangevoerd in een hydrocracker, waar moleculen worden afgebroken en nieuwe worden gevormd De nieuwe moleculen worden gedistilleerd tot GTL-producten, waaronder PurePlus-basisoliën

Zo werkt het

Shell voegt gepatenteerde Active Cleansing Technology toe aan de Shell PurePlus-technologie-basisolie om Shell Helix Ultra te produceren. Onze meest geavanceerde motorolie ooit. Door deze unieke combinatie biedt Shell Helix Ultra een nog betere reiniging en bescherming. Geen enkele andere motorolie houdt uw motor zo goed als fabrieksschoon.

Waarom heeft Shell PurePlus-technologie ontwikkeld?

De motortechnologie heeft gedurende de laatste jaren wereldwijd enorme ontwikkelingen doorgemaakt en autofabrikanten eisen betere prestaties van motorolie. Daardoor is er binnen de industrie een algemene verschuiving ontstaan naar volsynthetische motorolie (olie met een lagere viscositeit en een consequent hoge kwaliteit). Met deze motorolie kunnen bestuurders het uiterste halen uit de moderne motoren van nu.

Shell is altijd op zoek naar manieren om nieuwe en verbeterde technologieën toe te passen op de samenstelling van onze motorolie. Met een op aardgas gebaseerde technologie, een schoon en zuiver uitgangspunt, heeft Shell onze synthetische smeermiddelen opnieuw uitgevonden en de prestaties van onze producten verbeterd.

Aanbevolen door experts

Ferrari

Ferrari F1-bestuurder die Shell Helix Ultra-olie gebruikt om bij te vullen

Technical Partner

Shells relatie met Enzo Ferrari begon in de jaren 30 van de vorige eeuw. De allereerste Ferrari die in 1947 de fabriekspoorten in Maranello (Italië) verliet maakte gebruik van Shell-smeermiddelen. En dat is nu nog steeds het geval – de motor van elke Ferrari die wordt geproduceerd in Maranello, van de 458 Italia tot de nieuwste innovaties van Ferrari, is gevuld met Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie.

Als een product goed genoeg is voor een sportwagen zoals een Ferrari, kunnen bestuurders van alle auto’s erop vertrouwen dat dit een betrouwbare motorolie is.

Formula One™ is ook Shell Helix Ultra’s omgeving voor het uitvoeren van tests bij hoge snelheid en hoge druk. Wetenschappers van Shell zetten zich volledig in om de racemotoroliën te optimaliseren die aan Scuderia Ferrari wordt geleverd voor maximaal vermogen en prestaties op het circuit*

Onze motoren behoren tot de technisch meest geavanceerde ter wereld. En de motorolie moet dit kunnen evenaren. Daarom gebruiken wij Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie.' – Scuderia Ferrari

'Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is de enige motorolie die ik vertrouw.' – Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari-bestuurder

*Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor het circuit en de weg dezelfde technologie delen, is de racesamenstelling aangepast om te voldoen aan de extreme raceomstandigheden.

BMW Motorsport

BMW Motorsport-bestuurder die op een auto leunt die een speciale Shell Helix-oliesamenstelling gebruikt

Eersteklas technologiepartner

BMW Motorsports en Shell Helix Ultra zijn technische partners. Onderzoekers van Shell werken nauw samen met technici van BMW Motorsports en delen onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten. Alle acht BMW M4 DTM-auto’s rijden de race op een speciale samenstelling Shell Helix Ultra die is vervaardigd met Shell PurePlus-technologie. Uiteindelijk profiteert ook de automobilist op de weg hiervan, omdat we Shell-motoroliën kunnen testen onder extreme omstandigheden en de doorontwikkeling van motoroliën van de volgende generatie, zoals Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie, kunnen voortzetten.

DTM is een veeleisende race. De circuits zijn uitdagend en de competitie is hevig. Je kunt alleen winnen als echt alles klopt en dat geldt dus ook voor de motorolie. Shell Helix Ultra is ontwikkeld om mijn motor te beschermen. Het helpt me om altijd het maximum uit mijn auto te halen.' – Augusto Farfus, BMW Works-bestuurder

*Hoewel Shell Helix Ultra-motoroliën met PurePlus-technologie voor het circuit en de weg dezelfde technologie delen, is de racesamenstelling aangepast om te voldoen aan de extreme raceomstandigheden.

Maserati

Verduidelijking bij een Maserati-motor die Shell Helix Ultra-olie met PurePlus-technologie gebruikt

Technical Partner

De motor van elke Maserati die wordt geproduceerd, is gevuld met Shell Helix Ultra met Shell PurePlus-technologie. Shell Helix Ultra en Maserati delen een ambitieuze toekomstvisie voor de wereldwijde markt voor luxevoertuigen en zetten zich samen in om bestuurders wereldwijd de allerbeste producten te bieden. Deze geavanceerde motorolie doet meer om motorprestaties te verbeteren en stelt Maserati-bestuurders in staat om ontspannen te genieten van hun rit. Shell Helix Ultra sponsort bovendien met trots een auto in de Maserati Trofeo World Series.

'De lancering van de nieuwe revolutionaire Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie is een belangrijke stap voorwaarts voor motoroliën voor fabrikanten van topauto's zoals Maserati.' – Cara Tredget, Shell Auto OEM Technology Manager