Innovatie zit in ons DNA. Innoveren betekent verbeteren Het betekent ook om de juiste energieoplossingen te stimuleren, zodat onze klanten weer verder kunnen. Maar we beseffen ook dat we de wereldwijde uitdagingen op het gebied van energie niet alleen kunnen oplossen.

Innovatie betekent dingen anders en beter doen dan voorheen. Om in de toenemende vraag naar energie te kunnen voorzien op een zo maatschappelijk, economisch en milieukundig verantwoordelijke manier is het noodzakelijk om het volle potentieel van innovatie te ontsluiten.

Meer informatie over onze innovatieprogramma's volgt hierna. Ontdek welk programma het beste aansluit bij uw behoeften.

Shell GameChanger

Shell heeft het GameChanger-programma in 1996 opgestart, met als doel vernieuwers de financiële en technische ondersteuning en de faciliteiten te bieden die zij nodig hebben om te bewijzen dat hun idee technisch en commercieel levensvatbaar is. Dankzij GameChanger kunnen zij op een snelle en kosteneffectieve wijze een ‘proof-of-concept’ neerzetten.

GameChanger heeft inmiddels samengewerkt met 1.700 innovators uit de hele wereld en hen geholpen bij de verwezenlijking van meer dan 100 ideeën. Hieronder valt ook het revolutionaire concept voor het winnen en vloeibaar maken van aardgas op zee. Vroegtijdige financiering door het GameChanger-programma betekent dat het idee momenteel verwezenlijkt wordt in de vorm van het Prelude FLNG-project

Lees meer over Shell GameChanger

Ingenieurs van Shell TechWorks aan het werk op een werkplaats

Shell TechWorks

In het kader van Shell TechWorks, een open innovatieprogramma, buigen ondernemers en startende technologiebedrijven uit de energiesector en daarbuiten zich samen over een van de grootste uitdagingen ter wereld: hoe kunnen we met minder milieueffecten in de toenemende vraag naar betaalbare energie voorzien? 

In 2013 hebben we Shell TechWorks gelanceerd in de VS. Het kantoor van de organisatie bevindt zich in Cambridge, Massachusetts, het meest innovatieve gebied ter wereld. Toonaangevende technologiebedrijven hebben hier hun thuisbasis en de nabije omgeving telt meer dan 80 universiteiten.

Lees meer over Shell TechWorks

Shell Technology Ventures

Shell Technology Ventures (STV) is een tak van onze onderneming die zich richt op corporate venturing. De investeringen van STV hebben als oogmerk het bevorderen van de ontwikkeling en inzet van nieuwe technologieën die onze activiteiten aanvullen.

STV, dat in 1998 werd opgericht, neemt in de vercommercialisering van innovaties de rol van investeerder en partner op zich. De ondernemers en bedrijven waarin STV investeert kunnen profiteren van onze technische en wetenschappelijke expertise en krijgen de mogelijkheid om hun innovaties (in de vorm van een pilot) te testen.

Lees meer over de bedrijven waarin STV investeert

Innovatie voor kleine ondernemingen

Kleine ondernemingen verschaffen nieuwe ideeën en gerichte expertise die Shell kunnen helpen om sneller te innoveren op het gebied van energietechnologieën. Wij knopen contacten aan met kleinschalige programma's voor bedrijfsonderzoek om de beste en slimste starters en technologieën uit de hele wereld op te sporen. Vervolgens nodigen wij hen uit deel te nemen aan het Small Business Innovation Initiative van Shell.

Wij werken samen met innovators die de wetenschappelijke, technische en commerciële haalbaarheid van hun projecten al hebben aangetoond. Van onze kant bieden we technische middelen, mogelijkheden voor testen, commerciële begeleiding en Shell als mogelijke klant.

Lees meer over ons initiatief voor innovatie

Samenwerken voor innovatie

In onze zoektocht naar oplossingen voor de toenemende energievraag van de wereld gaan wij samenwerkingen aan met overheden, academici van wereldklasse en vakspecialisten. Onze gezamenlijke projecten lopen uiteen van het ontwikkelen van geavanceerde brandstoffen tot het verbeteren van de gegevensverwerking, in partnerschap met de IT-sector.

Ontdek hoe Shell innovatie stimuleert door samenwerkingsverbanden met universiteiten, bedrijven en instituten

Ook in Energie en innovatie

De energietoekomst

Wij zetten onze kennis, technologie en innovaties in om op schonere wijze te voorzien in de stijgende energiebehoefte van een groeiende wereldbevolking.

Technologische uitdagingen overwinnen

Shell werkt aan innovatieve technologieën die het mogelijk maken om op steeds meer uitdagende locaties meer en betaalbare energie te winnen.